VIDEO SUA/Coronavirus: Preşedintele Biden, informat despre evoluţiile legate de noua variantă; Omicron ar putea fi deja în ţară (Fauci)

VIDEO SUA/Coronavirus: Preşedintele Biden, informat despre evoluţiile legate de noua variantă; Omicron ar putea fi deja în ţară (Fauci)

Preşedintele american Joe Biden a fost informat despre cele mai recente evoluţii legate de noua variantă a coronavirusului, Omicron, a comunicat sâmbătă Casa Albă, după ce Marea Britanie, Germania şi Italia au raportat primele cazuri confirmate de infectare cu noua 'variantă de îngrijorare', notează Reuters.

'În acelaşi timp, oficiali de rang înalt din sănătate şi echipa de răspuns COVID monitorizează cele mai recente evoluţii cu privire la (varianta) Omicron şi sunt în contact regulat cu responsabili sanitari din toată lumea', a transmis Casa Albă într-un comunicat .

Varianta Omicron a fost depistată pentru prima dată în Africa de Sud în această săptămână, determinând multe ţări, inclusiv Statele Unite, să impună restricţii de călătorie pentru cel puţin şapte ţări din Africa australă.

Deocamdată, varianta Omicron nu a fost detectată în Statele Unite.

Însă dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru boli alergice şi infecţioase, a declarat sâmbătă, în emisiunea 'Weekend TODAY' a postului NBC, că 'nu ar fi surprins' dacă Omicron a ajuns deja în ţară.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa