VIDEO Televiziunile rusești s-au întors împotriva oligarhilor: „Roman Abramovici să se ocupe de trupele aeropurtate, Potanin de tancuri”

VIDEO Televiziunile rusești s-au întors împotriva oligarhilor: „Roman Abramovici să se ocupe de trupele aeropurtate, Potanin de tancuri”

Televiziunile rusești par să se fi întors împotriva oligarhilor din Rusia în contextul în care mobilizarea ordonată de Putin nu decurge conform planului și autoritățile nu sunt capabile să le furnizeze recruților echipamente elementare, scrie Hotnews .

„În mod clar, nu putem spune că totul este minunat. Ar trebui să înțelegem asta”, spune deputatul Yuri Șvitkin, președintele adjunct al Comisiei de Apărare din Duma de Stat, cu privire la mobilizarea ordonată de președintele Vladimir Putin pe 21 septembrie.

„Există factorul uman și probleme organizatorice. Șefii regiunilor Federației Ruse sunt astăzi direct implicați în mobilizarea în desfășurare. Ei sunt implicați nu doar în logistică, ci și în materie de provizii, echipamente de comunicare, provizii medicale șamd.”, explică el.

„Cred că ar trebui să intensificăm această muncă puțin. În primul rând, și haideți să fim sinceri, structurile oligarhice pe care le avem în prezent fac niște comentarii stranii despre operațiunea militară specială”, continuă deputatul rus.

El spune că „mi-ar plăcea să ne uităm la rolul lui Roman Abramovici, Oleg Deripaska, Vladimir Potanin și toți ceilalți. Ce fac ei pentru forțele noastre armate? Poate că este adevărat că fac cadouri iPhone-uri naziștilor? Unii dintre ei, nu voi da niciun nume dar dv. i-ați numit deja”, mai spune acesta.

Prezentatoarea Olga Skabeeva intervine apoi pentru a explica „întrebarea” acestuia legată de cadourile făcute „naziștilor”, afirmând că în mass-media ucraineană a început să circule o înregistrare video care arată că Roman Abramovici s-a implicat activ în eliberarea liderilor regimentului Azov care au fost capturați la uzina Azovstal din Mariupol.

Amintim că săptămâna trecută eroii de la Azovstal, printre care comandanți ai regimentul Azov, au fost eliberați în schimbul lui Viktor Medvedciuk, un miliardar ucrainean apropiat de președintele Vladimir Putin, și a mai multor soldați ruși.

După ce mai speculează câteva momente cu privire la rolul lui Abramovici în eliberarea luptătorilor ucraineni, Olga Skabaeva afirmă că „ar fi frumos dacă fiecare dintre noi contribuie [la efortul de război] în funcție de posibilitățile și înclinațiile sale” pentru ca fiecare rus să aibă un merit în eventuala victorie din Ucraina.

Sarcini trasate pentru oligarhi la televiziunile rusești

„Acestea sunt vremuri dificile pentru țara noastră”, subliniază prezentatoarea poreclită „păpușa de fier” a președintelui Vladimir Putin datorită criticilor virulente aduse opoziției ruse când aceasta încă era relevantă pe scena politică.

„Oamenii bogați au așa o ocazie, există o listă întreagă de lucruri care lipsesc pe front. De ce să nu vă ajutați țara în acest moment dificil?”, întreabă retoric Olga Skabeeva.

„Cred că ar trebui să introducem niște amendamente în câteva dintre actele normative legate de mobilizare”, revine Șvitkin.

„De exemplu, nu există nicio interdicție privind trecerea graniței. Cred că este timpul să ne ocupăm mai dur de unele dintre aceste probleme. În prezent avem o armată de muncitori și țărani”, adaugă acesta, vorbind apoi despre mai multe probleme cu care se confruntă mobilizarea în Rusia și eventuale soluții pentru acestea.

„De exemplu, structurilor oligarhice ar trebui să li se încredințeze, lui Abramovici trupele aeropurtate, lui Deripaska unitățile de infanterie motorizată, lui Potanin diviziile de tancuri”, susține președintele adjunct al Comisiei de Apărare din Duma de Stat.

Discuția continuă timp de mai multe minute.

Jurnalista americană Julia Davis care, la fel ca Francis Scarr de la BBC, a devenit cunoscută după izbucnirea războiului din Ucraina datorită traducerilor de la televiziunile și din presa rusească, notează că astfel de momente în care oligarhii sunt criticați în direct din cauza lipsei de sprijin material față de război au devenit un trend.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…