VIDEO Trafic de influență în direct la Antena 3! Teodorovici anunță că intervine personal pentru a rezolva situația sediului Intact!

VIDEO Trafic de influență în direct la Antena 3! Teodorovici anunță că intervine personal pentru a rezolva situația sediului Intact!

Trafic de influență în direct la Antena 3! Teodorovici anunță că intervine personal pentru a rezolva situația sediului Intact! Ministrul Finantelor, Orlando Teodorovici, a anuntat, luni, la Antena 3 ca a cerut ANAF-ului sa prezinte pana marti o analiza „foarte detaliata” privind fostul sediul confiscat al Antena Group. ANAF a anuntat ca vrea sa scoata la licitatie terenul din jurul blocului turn, starnind astfel furia Antenei 3, care sustine ca are drept de preemtiune.

Antena 3 considera ca ANAF comite un „abuz” si l-a convocat pe ministrul Finantelor sa intre in direct pentru a da explicatii. Teodorovici s-a conformat slugarnic si a anuntat in emisiunea Sandrei Stoicescu ca a cerut ANAF sa ii prezinte „pana maine” o „analiza foarte detaliata” a situatie. De asemenea, el a atacat foarte dur conducerea ANAF.

 „Cand ANAF-ul face lucruri de capul lui trebuie sa dam explicatii. ANAF vad ca se ocupa de nunti, de botezuri

Am cerut ANAF o analiza foarte detaliata privind situatia acestor imobile. Vom vedea de ce a decis sa scoata acest teren la vanzare. Au termen maine sa prezinte in fata noastra la minister o situatie clara”, a declarat Teodorovici la Antena 3 despre sediul Antena Group.

„Maine va iau din nou in direct sa imi spuneti si mie sa imi spuneti ce au facut domnii de la ANAF”, l-a amenintat Sandra Stoiescu.

Teodorovici a promis ca va rezolva. „In baza discutiei de maine, ANAF trebuie sa actioneze cum spune legea. Dreptul fiecaruia trebuie protejat, de accea sunt ministru al Finantelor”, a spus Teodorovici.

Antena Group a solicitat ANAF revocarea procedurii de licitatie cu privire la terenul de pe strada Garlei, pentru care sustine ca are drept de preemtiune.

”Antena Group a solicitat ANAF revocarea procedurii de licitatie declansate in mod eronat pe terenul de la adresa Garlei 1D, pentru care societatea are si doreste sa isi exercite dreptul de preemptiune.

Preemptiunea este stipulata in Hotararea nr. 731/2007, privind aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 14/2007, conform careia orice chirias are intaietate la cumpararea tuturor bunurilor pentru care avea contract de inchiriere valabil. In aceasta situatie se afla societatea noastra cu imobilul Bloc Turn, de la adresa Garlei 1B si parte a terenului din Garlei 1D, pentru care are legal drept de preemptiune in baza aceluiasi contract de inchiriere nr.471 din 1.06.2010.

Instanta a confirmat, cu titlu executoriu, preemptiunea Antena Group pentru cumpararea cladirii Bloc Turn, iar procedura este deja in curs, situatie confirmata si prin notificarea ANAF cu nr. 4745 din data de 10.10.2018.

In paralel cu confirmarea dreptului de preemptiune asupra imobilului din Strada Garlei 1B, ANAF incepe si procedura de licitatie pentru terenul din Strada Garlei 1D, aflat partial sub incidenta aceluiasi contract de inchiriere, care ne da dreptul de intaietate la cumparare.

Avand in vedere situatia la care am fost expusi in mod abuziv de catre ANAF, am demarat toate procedurile legale pentru obligarea institutiei mentionate si a celor subordonate la respectarea legii, precum si recuperarea prejudiciilor cauzate de toate persoanele responsabile de aceste abuzuri”, anunta Antena Group intr-un comunicat de presa.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

2 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

3 De citit / Ruşii operează prima mişcare din noua cursă a demenţei nucleare

4 VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

5 Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic