VIDEO Trei cutremure într-o noapte în Italia

VIDEO Trei cutremure într-o noapte în Italia

Trei cutremure cu magnitudinea de 5,4 (în jurul orei locale 19:11), 5,9 (ora locală 21:18) și 4,6 (ora locală 23:42) s-au produs în centrul Italiei, epicentrul fiind localizat la Valnerina, în apropiere de Macerata (regiunea Marche), scrie Gazeta Românească de la Roma.

Potrivit Institutului american de geofizică USGS, seismul de magnitudinea 5,5 a fost înregistrat la ora locală 10.10 (20.10, ora României), în apropiere de Visso, în regiunea Marche, iar al doilea – cel cu magnitudinea de 6,1 – a avur loc în acelaşi loc două ore mai târziu.

În Italia, Institutul de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) a evocat două cutremure – cu magnitudinea de 5,4 şi 5,9 – în provincia Macerata. Potrivit presei, al doilea a fost resimţit la Veneţia şi Tarante, în întreaga peninsulă.

Această zonă este foarte aproape de regiunea Amatrice, care a fost devastată pe 24 august de un cutremur violent soldat cu aproape 300 de morţi, şi de L’Aquila, unde un puternic cutremur a ucis peste 300 de oameni în 2009.

Este vorba despre o zonă muntoasă, cu numeroase cătune izolate, în care accesul este uneori dificil în vederea efectuării unor verificări, cu atât mai mult în contextul în care miercuri seara ploua în regiune.

În orăşelul Visso s-au prăbuşit mai multe clădiri, iar două persoane au fost rănite, inclusiv una după desprinderea unei părţi a tavanului locuinţei, scrie ziarul La Repubblica. De asemenea, o parte a unei biserici s-a prăbuşit în localitatea Norcia.

Unele clădiri s-au prăbuşit şi în satele Ussita şi Preci, precum şi în localitatea Amatrice, afectată şi de cutremurul din 24 august, soldat cu 298 de morţi şi mii de răniţi.

Mii de persoane au ieşit pe străzi la Roma din cauza seismului, semnalându-se scene de panică în cartierele Trastevere, Marconi, Centocelle, Testaccio, Prati şi Salario. Sute de persoane aflate în stare de şoc au sunat la serviciile de urgenţă. Palatul Farnesina, sediul Ministerului italian de Externe, şi Palatul regiunii Lazio, aflate în centrul capitalei Italiei, au fost evacuate din raţiuni de precauţie, potrivit cotidianului Corriere della Sera.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…