VIDEO Un american a murit încercând să demonstreze că Pământul este plat

Un american în vârstă de 64 de ani care voia să demonstreze că Pământul este plat a murit sâmbătă în California, după ce racheta pe care și-a construit-o acasă a explodat, a anunțat televiziunea Science Channel, care filma lansarea, scrie AFP.

Michael Hughes "a decedat tragic astăzi în cursul tentativei de lansare a rachetei pe care o construise", a precizat, pe Twitter, televiziunea, care face parte din grupul Discovery Channel.

Cascador de profesie, Michael Hughes, supranumit "Mad Mike", își construise în grădină, cu ajutorul unui prieten, o rachetă propulsată cu aburi, pentru care primise mai multe sponsorizări.

Acesta declarase presei locale că intenționează să urce până la 1.500 de metri pentru a dovedi că Pământul nu e rotund, ci are "forma unui disc".

Purtătorul său de cuvânt, Darren Shuster, citat duminică de Los Angeles Times, susține însă că aceste afirmații nu aveau decât un scop publicitar. "Nu cred că asta credea. Avea anumite teorii conspiraționiste de tip guvernamental dar nu trebuie confundat asta cu lucrul că Pământul este plat. Era un truc publicitar pe care l-am gândit".

Imagini cu tentativa de lansare, organizată în prezența a numeroși martori într-un deșert din apropiere de domiciliul său din Barstow, 180 km nord-est de Los Angeles, circulau duminică pe rețelele sociale.

Astfel, se poate vedea o parașută care se detașează din rachetă la câteva secunde după decolare, iar vehiculul își schimbă traiectoria pentru a se prăbuși câteva sute de metri mai departe.

"Această lansare a fost visul său dintotdeauna și Science Channel a fost acolo pentru a povesti parcursul", a adăugat televiziunea americană, care filma evenimentul pentru o nouă serie, intitulată "Astronauții amatori".


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X