VIDEO Un bărbat a semnalat un avion prăbuşit în județul Iași. A fost activat planul roşu de intervenţie

VIDEO Un bărbat a semnalat un avion prăbuşit în județul Iași. A fost activat planul roşu de intervenţie

La nivelul judeţului Iaşi a fost activat, joi seara, planul roşu de intervenţie în urma unui apel primit la 112 de la cetăţean care a semnalat că a văzut un avion cu flăcări la motoare care s-ar fi putut prăbuşi în zona localităţilor Prisecani şi Osoi, mai multe echipaje de intervenţie fiind trimise acolo, a declarat prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu. 

UPDATE Reprezentanţii Aeroportului Iaşi nu au informaţii despre prăbuşirea unei aeronave. Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Iași, Elena Troia, a declarat, pentru AGERPRES, că informațiile deținute în prezent nu confirmă că ar fi avut loc un accident aviatic în zonă.

"Nu avem informații despre un posibil accident în care să fie implicat vreun avion care să execute curse la/către Aeroportul Iași", a declarat, pentru AGERPRES, Elena Troia, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Iași.

UPDATE Surse din MAI și Ministerul Transporturilor au confirmat existența apelului la 112, dar se pare că nu ar fi vorba despre un avion prăbușit. Totuși, dacă ar fi un aparat de zbor care ar fi picat, acesta ar putea fi un avion de mici dimensiuni sau un deltaplan ce ar face contrabandă cu țigări la graniță. Oficial, toate aparatele de zbor programate pe zona de est a țării au decolat și aterizat conform planurilor de zbor.

Prefectul a menţionat că semnalarea primită nu a fost confirmată deocamdată, echipele trimise în teren urmând să verifice situaţia. 

„Este un apel primit la ora 22,45. Cetăţeanul spunea că e în zona Prisecani - Osoi. Acum verificăm dacă se confirmă. Obligatoriu, de la preluarea acestui anunţ am intrat sub cod roşu”, a menţionat prefectul Marian Şerbescu. 

Mai multe echipaje ale ISU, Ambulanţă, SMURD, şi IPJ au plecat spre cele două localităţi, a mai indicat sursa citată. 

 
Sursă: Agerpres

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…