VIDEO Un nou protest de amploare al polițiștilor la Ministerul de Interne, urmat de un marș spre Guvern

VIDEO Un nou protest de amploare al polițiștilor la Ministerul de Interne, urmat de un marș spre Guvern

Politistii vor protesta, sambata, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cerand majorarea salariilor, eliminarea diferentelor mari de salarizare dintre agenti si ofiteri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, si nu la cel din 2009, precum si modificarea unor prevederi privind programul de lucru si repausul saptamanal. La protest sunt asteptati peste 7.000 de politisti, atat din Bucuresti, cat si din alte orase, care vor pleca apoi in mars spre Piata Victoriei si vor continua manifestatia in fata Guvernului, potrivit HotNews.ro. In zona centrala a Capitalei vor fi restrictii de trafic incepand cu ora 8:00.

Ora 12:15: In jur de 4.000 de politisti la aceasta ora la protest. Ei au pornit in mars spre Piata Victoriei. (Realitatea TV)

Ora 11:03: 3.000 de politisti la aceasta ora in fata Ministerului de Interne.

Ora 10:05: Peste o mie de politisti protesteaza la aceasta ora in fata sediului Ministerului de Interne. Participanţii la protest au cântat imnul naţional ”Deşteaptă-te române!”.

Poliţiştii prezenţi suflă în fluiere şi vuvuzele şi au pancarte cu mesaje precum: "Modernizaţi sediile/posturile de poliţie", "Muncă suplimentară neplătită=sclavie", "Vreţi să oferiţi servicii europene cu salarii de 2 bani?", "Raportăm: plouă în posturile de poliţie".

Dumitru Coarna, liderul Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual (SNPPC), a declarat, pentru News.ro, ca la protestul de sambata sunt asteptati peste 7.000 de politisti din Bucuresti si din tara, manifestatia urmand sa inceapa in jurul orei 10.00, pentru ca, la ora 12.00, protestatarii sa plece in mars spre Piata Victoriei, pe traseul Piata Revolutiei - Strada Dem I. Dobrescu - Bulevardul Magheru - Bulevardul Lascar Catargiu - Piata Victoriei, unde protestul va continua pana la ora 16.00.

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", Vasile Lincu, a spus, la randul sau, ca asteapta ca marirea salariilor pentru politisti sa se faca prin ordonanta de urgenta: "Revendicarile sindicatelor SNPPC si Pro Lex sunt legate in special de salarizarea precara a politistilor. Noi vrem sa dea ordonanta de urgenta care sa acorde o crestere salariala de 20 la suta, sporurile sa fie calculate la venitul de acum, nu la cel din 2009, fara plafonul de 30 la suta, pentru ca sporurile sunt calculate in functie de felul muncii, de conditiile de munca si nu justifica plafonarea acestora. Toate solicitarile sunt prin raportare la acte normative care s-au adoptat in regim de urgenta pentru alte categorii de bugetari. Practic, cred ca este suficient de sugestiv faptul ca 84.000 de angajati din MAI sunt salariati la nivelul minim pe economie. Solicitam sa nu se atinga de legea pensiilor militare, lege foarte buna, obtinuta cu greu", a spus Lincu.

Intrebat daca se pune problema unei greve, liderul sindical nu a exclus posibilitatea, mentionand ca un astfel de protest nu va fi sustinut de sindicate, deoarece ar incalca legea: "Desi realitatea a demonstrat ca acest lucru (greva, n.r.) conduce la schimbari imediate, politistii au aceasta interdictie, nu putem sa le solicitam sa incalce legea, dar nu excludem si posibilitatea ca oamenii sa decida in mod spontan, neorganizat, sa apeleze la aceasta forma. Nu va fi sustinuta de sindicate, dar poate fi luata in calcul ca o reactie a oamenilor", a spus Vasile Lincu.

Pentru mitingul de sambata, incepand cu ora 8.00, traficul rutier este restrictionat, progresiv, pe Soseaua Kiseleff, intre Strada Arhitect Ion Mincu si Piata Victoriei. Intre orele 9.00 si 12.00, traficul va fi restrictionat pe Strada Academiei, intre Strada Ion Campineanu si Strada Dem I. Dobrescu.

In Piata Victoriei, traficul se va desfasura pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata cladirii Guvernului, intre Bulevardul Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascar Catargiu, iar traficul rutier de pe Strada Paris si de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara va directionat catre Bulevardul Aviatorilor.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Cineva și-a uitat chiloții”

4 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

5 „Am închis conturile la BCR. Nu mai colaborez cu firme austriece. Am anulat vacanța de schi în Austria cu angajații. La revedere Austria pe o perioadă…