VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

Militarii ruși au publicat pe reţele de socializare un scurt material video care surprinde momentul în care un sistem rusesc de rachete sol-aer Pantsir-S1 trage asupra propriilor trupe. O rachetă lansată de cel mai nou sistem rusesc Pantsir-S1 a luat o traiectorie greşită și a lovit un soldat al armatei ruse care filma lansarea de rachete sol-aer, scrie defenseromania.ro .

Materialul video surprinde momentul lansări a trei rachete dintr-un sistem rusesc Pantsir-S1, dar în timpul celei de-a patra, ceva a mers prost. La scurt timp după lansare, racheta a început să se deplaseze aproape pe o traiectorie orizontală. Câteva momente mai târziu a avut loc o explozie și filmarea s-a oprit. Data și locul unde a avut loc împușcătura nu sunt cunoscute.

În filmare, sistemul rusesc de rachete antiaerian Pantsir-S1 eșuează și îi lovește pe soldații care filmau activitatea sistemului de apărare aeriană din Ucraina.

Invadatorii ruși au filmat accidental cum sistemul de apărare aeriană Pantsir al armatei ruse a deschis brusc focul chiar asupra lor. Acest lucru a fost o surpriză pentru ruși, care până atunci au cerut insistent după fiecare lansare: "Mai mult! Mai mult!".

Se pare că operatorul sistemului ''a auzit dorința'' militarilor ruși. După trei rachete lansate în plan vertical, operatorul sistemului a întors brusc turela în direcția militarilor ruşi aflaţi în apropiere și a deschis focul.

Sistemul de rachete sol-aer (SAM) Pantsir-S1 este considerat de Rusia unul dintre cele mai importante complex de apărare aeriană de care dispune, dar, din nefericire, pentru Moscova folosirea acestui sistem în condiţii reale de luptă a dovedit contrariul.

Folosite în conflictele militare din Siria, Yemen și Libia, sistemele Pantsir-S1, nu de puţine ori, au fost ţinte uşoare pentru dronele turceşti Bayraktar TB2. Cel puțin opt sisteme Pantsir-S1 au fost distruse în provincia siriană Idlib, a susținut anul trecut președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Sistemele de apărare aeriană Pantsir-S1 montate pe camioane 8x8 dispune de o turelă pe care este instalat armamentul: rachete sol-aer cu rază scurtă de acțiune, două tunuri automate de calibrul 30 și două antene radar, una de cercetare și una de urmărire.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen