VIDEO Vâlcov ar fi condus ședința de guvern în absența lui Dăncilă. Politolog: Am putea vorbi și de o trădare

VIDEO Vâlcov ar fi condus ședința de guvern în absența lui Dăncilă. Politolog: Am putea vorbi și de o trădare

Politologul Cristian Pârvulescu a vorbit la Digi24 despre informațiile apărute în presă luni, potrivit cărora Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a condus ședința de guvern în care s-a discutat despre rectificarea bugetară și i-a certat pe miniștri pentru că nu au demarat sau au demarat cu întârziere procedurile de achiziții pentru proiectele de dezvoltare. Potrivit legii însă, Vâlcov nu are dreptul de a conduce o ședință de guvern și nici nu exercită niciun fel de autoritate în fața miniștrilor, cel puțin nu din funcția de consilier. Pârvulescu este de părere că, dacă acest lucru chiar s-a întâmplat, se poate vorbi și de o trădare. 

 „Prestația politică a doamnei Dăncilă contează. Și a domnului Vâlcov, consilierul domniei sale, despre care unii, gurile rele, susțin că ar conduce ședința de guvern după ce Dăncilă ar renunța. Că e cel care exercită acest drept. Dacă se întâmplă acest lucru, cum se poate? Pentru că nu are niciun fel de autoritate. Un consilier al premierului...care este articolul din Constituție care îi dă dreptul să conducă o ședință de guvern? De aceea cred că e o insinuare a adversarilor PSD. Nu îmi pot imagina că s-ar putea întâmpla”, a declarat Cristian Pârvulescu în emisiunea „Jurnalul de Seară”, la Digi24

Cosmin Prelipceanu: Reporterii noștri de la guvern spun că s-a întâmplat în felul următor: pe agendă era rectificarea bugetară, doamna Dăncilă era în încăpere când a început ședința, s-a retras și în absența doamnei Dăncilă Vâlcov a discutat unul la unul cu toți miniștrii.

Cristian Pârvulescu: A certat miniștrii pentru nerealizări. Dar în continuare nu cred. Nu mi se pare posibil.

Cosmin Prelipceanu: Pentru că este ilegal.

Cristian Pârvulescu: Da, am putea vorbi și de o trădare. În orice caz, lucrurile evoluează într-o manieră spectaculoasă. Viorica Dăncilă nu este singura care poate exercita funcția de premier. O poate delega unui alt ministru. Domnul Vâlcov nu e ministru, e consilier. Poate să vorbească dacă îl invită premierul sau cel delegat în locul premierului. Domnul Vâlcov nu răspunde în fața nimănui. Consiliază, dar nu poate lua decizii și nu poate conduce o ședință de guvern. Dacă s-a întâmplat așa, dacă ar fi existat un alt DNA, dar nu există, poate ar fi făcut o anchetă. Nu mă aștept ca Parlamentul să facă o anchetă.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

2 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire

3 Ăsta ajunge la behaura înaintea lui Iliescu / Dezvăluiri despre dovezile DNA în mega-dosarul în care Tăriceanu e…

4 În PNL se aude brișca pe curea / Culisele jocurilor de putere din interiorul principalului partid din coaliția d…

5 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii