VIDEO Valeriu Gheorghiţă: 93.350 de persoane s-au vaccinat anti-COVID fără programare pe plaftormă în perioada 8 - 10 mai

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: 93.350 de persoane s-au vaccinat anti-COVID fără programare pe plaftormă în perioada 8 - 10 mai

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a informat, marţi, că 93.350 de persoane s-au imunizat fără programare în perioada 8 - 10 mai.

"Au fost vaccinate în total 312.812 persoane (în perioada 8 - 10 mai n.r.). Atât persoane cu programare în platformă, cât şi persoane care s-au prezentat direct, din care 93.350 sunt persoane care s-au vaccinat fără programare în platformă. Ceea ce înseamnă o creştere cu 30% a persoanelor vaccinate faţă de ceea ce era programat în platformă. (...) Sunt convins că, în perioada următoare, numărul peroanelor care se vor prezenta direct în centre va creşte", a precizat şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

 Potrivit acestuia, în cadrul maratonului de vaccinare organizat, în perioada 4 - 11 mai, în spitalele militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara s-au imunizat, până în prezent, 19.272 de persoane. Valeriu Gheorghiţă a estimat că, în cadrul acestui maraton, unde, de asemenea, nu a fost necesară programarea şi care se va încheia marţi, vor fi peste 20.000 de persoane vaccinate. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește