VIDEO „Valorile” României/Șoșoacă, la Lupeni, alături de un interlop care, în 2016, a snopit în bătaie o salvamontistă din Straja

VIDEO „Valorile” României/Șoșoacă, la Lupeni, alături de un interlop care, în 2016, a snopit în bătaie o salvamontistă din Straja

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a dus, sâmbătă, la Lupeni, în Valea Jiului, unde minerii protestează pentru că nu și-au primit drepturile salariile. Aproape 100 dintre ei refuză să iasă din subteran, în timp ce alte câteva sute sunt adunați în fața Exploatării Miniere Lupeni. Șoșoacă s-a afișat alături de Sorin Paleșică, cel care în 2016 a snopit în bătaie o salvamontistă din Straja.

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a aflat sâmbătă la Lupeni, alături de Sorin Paleșică (cel de lângă boxă), un individ temut în oraș, cel care a băgat în spital în 2016 o salvamontistă din Straja

Susnumitul a devenit cunoscut opiniei publice în februarie 2016, când a bătut cu bestialitate o salvamontistă, Miruna Inel, în statiunea montană Straja. Poticnirile ulterioare ale organelor de urmărire penală din Lupeni, care au ezitat să ia măsurile preventive împotriva lui Paleșică, au generat o serie de anchete disciplinare în rândul poliției.

Potrivit stirileprotv.ro , camerele de supraveghere au surprins atunci scena revoltătoare în care huliganul recidivist a lovit-o pe fată cu pumnul, iar aceasta s-a prăbușit secerată. Scandalos este că la incident a asistat fără să intervină un jandarm montan, aflat în timpul liber. Polițiștii l-au reținut atunci pe bătăuș pentru 24 de ore.

Agresorul era Sorin Paleșică, un cunoscut interlop, cel aflat și astăzi la Lupeni, în tribună, alături de Diana Șoșoacă.

În imaginile din 2016 se vede cum Paleșică gesticula nervos. Tânăra salvamontistă Miruna Inel s-a apropiat de masa lui și i-a vorbit.

Individul a încercat să o lovească. În prima fază, fata în vârstă de 21 de ani a reuțit să se ferească.

Paleșică a lovit-o cu pumnul. Tânăra a căzut și nu s-a mai ridicat.

Prietenii ei au sărit să o ajute, dar Paleșică nu i-a cruțat nici pe ei. Într-un final, Miruna a fost scoasă din bar, pe brațe, de doi amici.

Revoltător este că la masa interlopului stătea aproape nemișcat un jandarm montan. Doar la început i-a dat un cot agresorului, semn că ar trebui să se liniștească.

Tânăra a fost transportată la spital inconștientă.

Sorin Inel, tatăl tinerei: “Am asistat cum fiica mea este dusă de colegii noștri de la SMURD la spital. Ea mi-a zis doar că l-a rugat pe acel individ să se liniștească și a fost bătută, restul am văzut pe înregistrări. Azi-dimineață, când am plecat de acasă, pot să vă spun doar că avea fața tumefiată, ochi vânăt și se vaită de dureri de cap, având un traumatism în zona occipitală, că are tulburări la mers, este amețită și nu vede bine.”

Polițiștii l-au reținut pe agresor pentru lovire și alte violențe. Agenții l-au amendat și cu 1.000 de lei, pentru că a provocat un scandalul într-un loc public. Anchetat disciplinar este și jandarmul montan care, deși se afla în timpul liber, nu a intervenit pentru aplanarea conflictului. Colegii jandarmului spun că, desi n-a sărit în apărarea tinerei salvamontiste, bărbatul i-ar fi acordat acesteia primul ajutor și ar fi sprijinit la indentificarea agresorului.

Sorin Paleșică este temut în Lupeni și în stațiunea Straja. Individul a făcut în trecut închisoare, după ce, în 2006, a schingiuit un tânăr și l-a abandonat aproape mort, după ce și-a pus câinii pe el. Bătăușul a fost eliberat în 2013.

Nicolae Răducu, purtător de cuvânt Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara: “Nu exista o relație de prietenie între jandarm și persoana agresoare. Agresorul sosise cu puțin timp înainte în club și se așezase la masă, alături de ceilalți doi. A existat un dialog între colegul jandarm și administratorul acelui club, l-a informat pe colegul nostru că deja forțele de ordine aflate în serviciu se îndreaptă spre clubul respectiv, având în vedere că această persoană era cunoscută cu comportament agresiv și deja personalul clubului refuzase să îl servească cu băuturi alcoolice.”

În tot acest timp, prietenii fetei au lansat pe internet o petiție prin care cereau ca bătăușul să fie pedepsit cu închisoarea.

Cercetarea a fost între timp clasată, ca urmare a retragerii plângerii persoanei vătămate.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria