VIDEO Vlad Voiculescu: Astăzi avem 1.687 de paturi de Terapie Intensivă; 50 de pacienţi cu COVID - în plus faţă de acestea

VIDEO Vlad Voiculescu: Astăzi avem 1.687 de paturi de Terapie Intensivă; 50 de pacienţi cu COVID - în plus faţă de acestea

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, marţi, că, în prezent, există 1.687 de paturi de Terapie Intensivă disponibile pentru persoane ce suferă de COVID-19 şi 50 de pacienţi sunt "în plus faţă de paturile anunţate".

"Conform raportării zilnice a spitalelor, astăzi avem 1.687 de paturi de Terapie Intensivă avizate de DSP şi suplimentare, adică 1.582 avizate, plus 105 paturi suplimentare. Dintre acestea, 50 sunt paturi destinate copiilor. De asemenea, o parte din aceste paturi se află în spitale mono-specialitate, precum oftalmologie, obstetrică şi aşa mai departe. Pe de altă parte, există 50 de pacienţi de Terapie Intensivă confirmaţi sau suspecţi COVID-19 internaţi în acest moment în plus faţă de paturile anunţate iniţial. Vorbim despre paturile, repet, avizate şi suplimentare, în sumă totală de 1.687", a precizat ministrul, într-o conferinţă de presă.

 Potrivit acestuia, numărul de paturi la ATI "variază în fiecare zi şi pe parcursul zilei, în funcţie de situaţia locală din spitalele care raportează".

Vlad Voiculescu a prezentat şi situaţia actuală din spitale în ceea ce priveşte bolnavii de COVID-19.

"Astăzi, în toată ţara, avem 846 de pacienţi în UPU, 20 de pacienţi intubaţi, 134 de pacienţi pe ventilaţie non-invazivă, iar în Bucureşti avem 189 de pacienţi în Unităţile de Primiri Urgenţe, cinci pacienţi intubaţi şi 44 de pacienţi pe ventilaţie non-invazivă", a arătat ministrul Sănătăţii. AGERPRES/(A - autor: Oana Ghiţă, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sunt acri strugurii / Andra a plecat de la „Vocea României” după numai un sezon: „Mi s-a cerut să fiu rea”

2 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

3 În România nimic nu este întâmplător...

4 ULTIMA ORĂ Procurorii și polițiștii au constatat că lipsesc multe buletine de vot de la alegerile locale din S…

5 Telenovelă locală / „Împăratul înghețatei” din România, super-petrecere pe yacht cu „Prințesa prăjiturilor” de l…