VIDEO/CUTREMUR de 6,5 în Italia! „Au căzut multe clădiri. A fost un cutremur puternic”

VIDEO/CUTREMUR de 6,5 în Italia! „Au căzut multe clădiri. A fost un cutremur puternic”

Risc Seismic

Un seism foarte puternic s-a produs duminică în centrul Italiei, regiune deja lovită puternic în urmă cu câteva zile de o serie de alte cutremure. Seismul a avut loc la ora 7:40, ora Italiei (8:40 ora României). Magnitudinea revizuită a fost de 6,6, în estimarea USGS, respectiv 6,5 în estimarea EMSC. Adâncimea la care s-a produs seismul este însă de numai 10 kilometri, ceea ce ar putea înseamna pagube mari.

UPDATE 13.23 Seismul este cel mai puternic din Italia de la cel din 1980, care a avut magnitudine 6,9 si a ucis 2.735 de oameni in regiunea Campania, din sudul tarii.

UPDATE 11.40 MAE: Pana in acest moment, nu au fost inregistrate solicitari de asistenta consulara in Italia

"Referitor la cutremurul care a avut loc in data de 30 octombrie 2016 in centrul Republicii Italiane, intre Norcia, Preci si Castel Sant'Angelo sul Nera (Umbria), Ambasada Romaniei la Roma a intreprins demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii cu privire la urmarile acestuia, precum si cu privire la existenta unor persoane de cetatenie romana afectate de acestea. Pana la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au existat solicitari de asistenta consulara", anunta MAE.

ACTUALIZARE. Următoarele seisme produse au avut magnitudini de 4,6, respectiv 4,1, 3,5, 4,1 și 4,8. Sunt localizată în aceeași regiune din centrul Italiei, la adâncimi de 12, 13, respectiv 10 kilometri.

UPDATE 11.15 Protectia civila anunta ca nu au fost raportate decese in urma seismului, dar un numar de persoane sunt ranite

UPDATE 10.30 MAE face apel la romanii din Italia aflati in dificultate sa contacteze numerele de urgenta ale misiunilor diplomatice

UPDATE 10.15 Datele anuntate de Institutul italian de seismologie indica o magnitudinea cutremurului de 6,5 grade

UPDATE 9:30 Serviciile de protectie civila din Italia anunta cladiri daramate in mai multe locuri in centrul tarii, dar nicio informatie legata de victime, deocamdata

Următoarele seisme au avut 4,6, respectiv 4,1 și 4,8 magnitudine. Sunt localizată în aceeași regiune din centrul Italiei, adâncimi de 12, 10, respectiv 20 de kilometri.  

ACTUALIZARE. USGS revizuiește magnitudinea cutremurului la 6,6, după ce inițial anunțase o magnitudine estimată la 7,1. Este însă un fapt obișnuit ca magnitudinea inițială să fie revizuită. Și televiziunile italiene anunțaseră inițial o magnitudine de 7,1.

Institutul american pentru geofizică USGS estimează că epicentrul cutremurului este situat la 68 de kilometri est-sud-est de Perugia și s-a produs la o adâncime de 108 kilometri.

Seismul a fost resimțit la Roma mai puternic decât cel de la Amatrice, a relatat Sergiu Balaban, jurnalist român aflat în capitala Italiei. Pe străzi se aud ambulanțe, iar oamenii ies în stradă.

Româncă din Italia: ”Au căzut multe clădiri aici. A fost un cutremur puternic”

O româncă din Italia a spus duminică, în direct la Antena 3, că mai multe clădiri au căzut în urma seismului care a avut loc dimineață.

„Au căzut multe clădiri. A fost un cutremur puternic”, a spus Alina Scântee, o româncă stabilită în Italia.

Institutul american pentru geofizică USGS estimează că epicentrul cutremurului este situat la 68 de kilometri est-sud-est de Perugia și s-a produs la o adâncime de 108 kilometri.

Cutremurul a fost resimtit si la Roma, potrivit agentiei AFP.

Centrul mediteranean de seismologie anunta o magnitudine de 6,5 si mentioneaza ca seismul a fost resimtit si in Croatia si Slovenia.

Seismul a fost resimțit la Roma mai puternic decât cel de la Amatrice, a relatat la Digi24 Sergiu Balaban, jurnalist român aflat în capitala Italiei. Pe străzi se aud ambulanțe, iar oamenii ies în stradă.






Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…