Viktor Orban: Ungaria are nevoie de o guvernare de tip creștin-democrat

Viktor Orban: Ungaria are nevoie de o guvernare de tip creștin-democrat

Ungaria are nevoie de o guvernare de tip creștin-democrat, din moment ce o democrație liberală ar fi fost incapabilă, de exemplu, să reducă facturile la utilități sau să-i ajute pe cei care au luat credite în monedă străină, a declarat sâmbătă premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI.

Într-un discurs în cadrul unei reuniuni a conducerii partidului creștin-democrat (KDNP) pe care îl are partener în guvern, liderul FIDESZ a spus că misiunea culturală a sistemului liberal de valori în lume s-a deteriorat.

Corectitudinea politică, cea care a stabilit vechea ordine politică, este de fapt "un sistem de tabuuri care ne ține departe de posibilitățile intrinseci ale gândirii oneste și inovatoare", a afirmat Orban.

Menționând personalități ale creștin-democrației precum Konrad Adenauer sau Robert Schumann, Orban a afirmat că, astăzi, ideile lor nu mai sunt considerate a fi corecte politic. "Din acest motiv, creștin-democrația nu trebuie să fie îngrijorată dacă marii preoți ai sectei liberale cer și mai vocal excomunicarea noastră", a subliniat premierul.

Orban a adăugat că a evidențiat un punct pe care l-a atins recent într-un discurs controversat, în special ideea că o democrație nu este neapărat liberală și faptul că, dacă nu este liberală, nu înseamnă că nu există democrație.

"O comunitate poate avea alte țeluri decât principii abstracte și moduri de gândire arogante", a spus el.

Prin urmare, dacă cineva nu acceptă ideologia liberală, atunci este considerat un susținător al dictaturii și pus sub același stigmat ca Rusia sau China. Totuși, Ungaria este o parte inseparabilă a Occidentului, a subliniat Orban.

El a mai declarat că o democrație liberală nu ar fi putut să taxeze multinaționalele, furnizorii de servicii de energie sau băncile. Nu ar fi fost posibile salvarea consiliilor locale din capcana datoriilor sau reînnoirea sistemului fiscal, a spus prim-ministrul, adăugând că un alt lucru ce nu ar mai fi fost posibil este stabilirea obiectivului de a elimina șomajul.

Uniunea Europeană va rămâne 'un proiect nefinalizat' până când continentul nu va reuși să revină la rădăcinile sale creștine, a adăugat el, subliniind că, astăzi, creștinismul este cea mai persecutată religie.

"Stăm pe fundația creștin-democrației și suntem o guvernare a poporului. Guvernăm în spiritul creștin-democrației, în interesul fiecărui cetățean", a declarat premierul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?