Viorel Dosaru și Constantin Ispas, aduși la DNA Ploiești pentru confruntare cu Răzvan Alexe (surse)

Viorel Dosaru și Constantin Ispas, aduși la DNA Ploiești pentru confruntare cu Răzvan Alexe (surse)

Fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, Viorel Dosaru, fost subsecretar de stat în MAI, și fostul șef al DGA Prahova, Constantin Ispas, au fost aduși, vineri, din arest la sediul DNA Ploiești.

Anterior, la DNA Ploiești a sosit și omul de afaceri Răzvan Alexe, el declarând că a fost citat într-un dosar în calitate de martor.

Surse judiciare au declarat că cei trei vor fi audiați, urmând, totodată, să aibă loc și o confruntare între Dosaru și Ispas, pe de o parte, și Alexe, pe de altă parte.

Viorel Dosaru și Constantin Ispas sunt arestați preventiv în dosarul în care deputatul Sebastian Ghiță este urmărit penal pentru două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; două infracțiuni de dare de mită; șantaj; cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Dosaru este acuzat în dosar că a permis, în perioada iunie 2013 — septembrie 2013, accesul deputatului Sebastian Ghiță la informații ce nu erau destinate publicității, în schimbul menținerii în funcție sau promovării în alte funcții de conducere.

În dosarul respectiv, ofițerii din subordinea lui Dosaru erau delegați să efectueze acte de urmărire penală, notează anchetatorii.

De asemenea, în vara anului 2013, Aurelian Mihăilă, în calitate de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești, a permis ofițerului de poliție Constantin Ispas accesul la informații ce nu erau destinate publicității din același dosar al PCA, în scopul obținerii unui folos necuvenit pentru Ispas care, intrând în posesia informațiilor printr-un demers nelegal al procurorului general adjunct, a folosit ilegal datele obținute, urmărind accederea în funcții de conducere în cadrul MAI.

Dosarul în care PCA Ploiești făcea cercetări la acel moment este cel al evaziunii de 35 de milioane de euro în care au fost ulterior trimiși în judecată, printre alții, fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu și omul de afaceri Răzvan Alexe.

De altfel, deputatul Sebastian Ghiță a spus că Răzvan Alexe este unul dintre denunțătorii săi în acest dosar. Răzvan Alexe mai este denunțător și în dosarul senatorului Andrei Volosevici.

De asemenea, Alexe este trimis în judecată în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, dar și în dosarul de corupție în care au fost deferiți justiției președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, fiul său, deputatul Vlad Cosma, dar și un director din CJ Prahova.

AGERPRES/(AS—autor: Anamaria Toma, editor: Dănuț Pușcașu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina