Virgil Zahan (SSIF Goldring): Alternativele de finanţare se vor restrânge în perioada următoare

Virgil Zahan (SSIF Goldring): Alternativele de finanţare se vor restrânge în perioada următoare

Alternativele de finanţare se vor restrânge în perioada următoare, iar băncile vor fi mult mai restrictive în a da capital către firme antreprenoriale româneşti şi atunci Bursa devine o alternativă la soluţiile de creştere, a declarat, marţi, Virgil Zahan, director general, SSIF Goldring.

"Antreprenorii ar trebui să nu uite că această criză sanitară nu va dura la infinit. Va trece. Nu ştim cât de repede, nu ştim exact care sunt repercusiunile, dar toată perioada acesta de repaos şi contracţie economică va trece, iar cei care au planuri de viitor e bine să şi le urmeze, să gândească din ce surse le vor finanţa. Cu atât mai mult, cred că oportunităţile sau alternativele de finanţare se vor restrânge în perioada următoare. Băncile vor fi mult mai restrictive în a da capital către firme antreprenoriale româneşti şi atunci Bursa devine o alternativă la soluţiile de creştere sau o alternativă la creşterea pe care ei şi-au programat-o şi cred că ar trebui să se gândească atât la emisiunile de obligaţiuni cât şi la emisiunile de acţiuni pe care ei ar putea să le facă prin intermediul Bursei", a declarat, Virgil Zahan, la "Webinariile Made in Romania: De ce am ales Bursa de Valori Bucureşti", eveniment organizat de BVB.

El a explicat că în această perioadă discuţiile cu antreprenorii nu sunt uşor de dus "pentru că majoritatea sunt concentraţi pe supravieţuire şi nu se gândesc la planuri de dezvoltare".

"Cu toate acestea avem încă discuţii cu companii care şi-au manifestat în trecut intenţia de listare şi continuăm aceste discuţii cu ei. Chiar înainte să intru in acest webinar am avut o altă conferinţă cu o companie dornică să emită obligaţiuni prin piaţa de capital pentru atragerea unei finanţări de 10 milioane de lei", a mai apus Virgil Zahan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...