Virgin Galactic pregăteşte un nou zbor de test, mai aproape de frontiera cu spaţiul

Virgin Galactic ar putea efectua un nou zbor de probă al vehiculului său spaţial care intenţionează să transporte în viitor turişti la frontiera cu spaţiul, compania americană deţinută de Richard Branson sperând să fie prima care va comercializa călătorii spaţiale, potrivit AFP.

Virgin Galactic a anunţat miercuri că cel de-la treilea zbor de test ''propulsat'' al avionului spaţial denumit VSS Unity ar putea avea loc începând cu ziua de joi, în funcţie de condiţiile meteo.

Zborul este programat să demareze de la ''spaţioportul'' din deşertul Mojave, în California. Vehiculul nu va decola de pe Terra, ci va fi transportat de un avion cargo, care îl va duce la circa 15 km altitudine. Ulterior, cei doi piloţi ai VSS Unity vor porni motorul şi se vor îndrepta spre bolta cerească pentru a traversa frontiera cu spaţiul, stabilită în mod convenţional la o altitudine de 100 de km.

În iulie, după ce a motorul propulsor al vehiculului a funcţionat timp de 42 de secunde, VSS Unity a atins altitudinea de 52 km, într-un strat al atmosferei denumit mezosferă, deasupra stratosferei, în timp ce avioanele de linie zboară la circa 10 km altitudine. Viteza vehiculului a depăşit Mach 2, echivalentul a 2.469 km/h.

''Scopul acestui test este de a zbura mai sus şi mai rapid decât precedentele'', a anunţat Virgin Galactic.

"Dacă totul se petrece conform planului, piloţii noştri vor experimenta o perioadă de microgravitaţie în timpul căreia VSS Unity se va îndrepta spre apogeu", mai precizează compania.

O altă companie americană, mai discretă în privinţa realizărilor sale ca Virgin, este pe punctul de a deveni prima care trimite pasageri în spaţiu: Blue Origin, fondată de miliardarul Jeff Bezos, patronul Amazon, care va încerca să realizeze acest lucru prin intermediul unei rachete de mici dimensiuni.

Data primului zbor comercial al companiei Virgin a fost amânată de mai multe ori, în special din cauza accidentului care s-a soldat cu moartea unui copilot în 2014, incident care a întârziat proiectul timp de mai mulţi ani.

Richard Branson a amintit pentru CNN în luna noiembrie că speră că piloţii săi vor ajunge la frontiera spaţiului ''înainte de Crăciun''. Peste 600 de clienţi şi-au cumpărat de mai mulţi ani bilete la preţul de 250.000 de dolari călătoria.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

2 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 Circ în PSD / Tudose îl atacă pe Dâncu, ăla îi face muci pe baronii Ciumei Roșii din Sud

5 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!