„Vitejiile“ armatei ruse în retragere

„Vitejiile“ armatei ruse în retragere

În raportul operațional de miercuri, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a comunicat că, sub presiunea Kievului, militarii fostei Armate Roșii se retrag haotic din regiunea Herson.

Concret, militarii ruși vor să maximizeze distrugerile lăsate în urmă și îi terorizează pe localnici. „În timp ce părăsesc așezările din regiunea Herson, inamicul minează infrastructura și spații private, dar interzice și orice mișcare a localnicilor”, arată instituția .

În plus, potrivit informațiilor disponibile, pe teritoriul Crimeei, facilitățile medicale, printre care și cele din orașul Eupatoria, duc lipsa unor echipamente sau consumabile necesare pentru tratarea militarilor ruși răniți.

În fine există unele informații conform cărora, în unele cazuri, unii recruți sunt trimiși pe front fără pregătirea aferentă. „Autoritățile ruse de ocupație încearcă să compenseze pierderile de personal pe seama populației locale din teritorii ocupate din Ucraina. Conform informațiilor disponibile, bărbații din Lugansk, de exemplu, sunt trimiși imediat să întărească unitățile care au suferit cele mai mari pierderi, fără a trece în prealabil printr-o comisie medicală la recrutare și fără a beneficia de instruirea necesară”, au subliniat militarii ucraineni. De precizat că experții militari susțin că un recrut are nevoie de cel puțin șase luni de pregătire pentru a fi trimis să lupte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale