Vizită în Franța a procurorului general; printre temele discutate - înființarea Parchetului European

Vizită în Franța a procurorului general; printre temele discutate - înființarea Parchetului European

Procurorul general Augustin Lazăr a efectuat o vizită de lucru în Franța, unde a discutat, printre altele, despre înființarea Parchetului European.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Augustin Lazăr a efectuat o vizită de lucru în Franța la invitația lui Jean-Claude Marin, procurorul general al Parchetului General al Curții de Casație a Franței.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre rolul procurorului general în sistemul judiciar francez, precum și despre continuarea și întărirea cooperării judiciare bilaterale în lupta împotriva criminalității organizate transfrontaliere.

Totodată, au fost abordate și alte teme de interes comun privind declanșarea procedurii de instituire a cooperării consolidate prin înființarea Parchetului European, precum și recuperarea prejudiciului și a profitului ilicit obținut din infracțiuni.

La întâlnire au mai participat Nicoleta Ștefanov, procuror în cadrul PÎCCJ — Serviciul de cooperare judiciară internațională, Laura Ceh, procuror la DIICOT, Dragoș Nicolae Dumitru, magistratul de legătură român la Paris, precum și Mona Popescu Boulin, magistratul de legătură francez pentru România și Moldova.

Delegația de procurori români a mai avut întâlniri de lucru cu magistrații Serviciului de asistență penală internațională din cadrul Parchetului Curții de Apel Paris, precum și cu procurorii Tribunalului de Mare Instanță din Paris, întâlniri la care au participat Catherine Champrenault, procuror general al Curții de Apel Paris, respectiv Francois Molins, procuror al Republicii de la Tribunalul de Mare Instanță din Paris.

Totodată, pentru realizarea unui schimb de bune practici, au avut loc întâlniri cu Charles Duchaine, director al Agenției Franceze Anticorupție, fostul director al AGRASC; Robert Gelli, director al Direcției de Afaceri Penale și Grațieri din cadrul Ministerului Justiției; Caroline Nisand, director adjunct; Céline Guillet, șef al Biroului de asistență penală internațională; Thomas Fiquet, șef al Biroului de luptă împotriva criminalității organizate, terorism și spălare de bani, din cadrul aceleiași direcții; Richard Dubant, coordonator al Platformei Naționale de Interceptări Judiciare din cadrul Ministerului Justiției din Franța.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...