Voi vedeți asta? Doamne, în ce țară am ajuns să trăim!

Voi vedeți asta? Doamne, în ce țară am ajuns să trăim!

Imagini care depășesc ridicolul în orașul Dragomirești, județul Maramureș, unde primarul Vasile Țiplea a pus pe peretele unei școli recent renovate, o placă comemorativă prin care mulțumește Guvernului și Vioricăi Dăncilă pentru fonduri.

Incidentul a fost adus în atenția publicului de către Ancuța Sabău, pe pagina sa de Facebook unde a postat o fotografie cu placa, pusă la intrarea în școala gimnazială „Liviu Rebreanu”, însoțită de un mesaj de indignare.

„Ca să ai simțul ridicolului, trebuie să ai o brumă de distincție, de calitate umană, iar aici e complicat. Vedeți dumneavoastra, degeaba îți pui titluri în fața numelui de familie, de tipul "prof. pr", degeaba te faci ba țăran, ba domn, ba popă, ba dascăl, ba PMPist, ba PSDist, calitatea și noblețea le ai ori nu. (...)
Aș vrea să spun că școala nu a fost renovată nici din mila lui Dumnezeu, nici din mila lui Dancilă, nici din mila directorului, nici din mila primarului. Și totuși, uite că într-un sistem de învățâmânt care ar trebui să fie laic și nepolitizat, acești oameni s-au afișat pe peretele școlii din localitate, de parcaă ar fi ctitori, nu alta”, a scris Sabău pe Facebook.

 
Textul de pe placa pusă de primar spune că „Din mila lui Dumnezeu s-a reabilitat în orașul Dragomirești școala gimn. „Liviu Rebreanu”, între anii 2017-2019, cu sprijinul Guvernului României, prim ministru fiind doamna Viorica Dăncilă”.

Sabău atrage atenția că școala este facută cu fonduri care vin de la contribuabili, nu din banii personali ai primarului, directorului sau ai premierului și că aceștia reprezintă doar niște autorități care și-au făcut datoria și care primesc salarii pentru asta.

„Dacă vă place să stați cu clopu' în mână și să vă smeriți la care cum vine pe la putere, e problema voastră, însă politica nu are ce căuta în școală! Copiii și dascălii nu au pentru ce să rabde să vadă zilnic tabla aia oribilă (...) Cred că până și doamna Dăncilă ar vedea ridicolul situației, dacă o fi știind ea că are așa fan-club la Dragomirești”, a mai postat Ancuța Sabău.




Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani