Voiculescu: Avem în lucru legea vaccinării; o vom promova probabil în septembrie

Voiculescu: Avem în lucru legea vaccinării; o vom promova probabil în septembrie

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat, joi, că cel mai probabil legea vaccinării ar urma să fie promovată în luna septembrie, adăugând că actul normativ va avea în vedere și stocuri mult mai largi care să asigure mult mai bine nevoia populației.

"Avem în lucru legea vaccinării. O să o promovăm probabil în septembrie. Legea care are în vedere și stocuri mult mai largi, care să asigure mult mai bine nevoia de vaccinare a populației", a spus ministrul la Realitatea tv.

Proiectul legii vaccinării ar fi trebuit supus dezbaterii publice în a doua jumătate a lunii aprilie.

Atunci, secretarul de stat în MS Victor Strâmbu, spunea că ministerul este determinat în a duce la bun sfârșit inițiativa legislativă, cu ajutorul Parlamentului. De asemenea, președintele Societății Române de Microbiologie, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, declara că în proiectul de lege sunt menționate opt antigene: difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, hepatită B, rubeolă, rujeolă și oreion.

"Acestea vor fi antigenele — cum doriți să le spuneți: "înalt recomandate", "obligatorii". Cuvântul acesta "obligatoriu" revine și este utilizat ca un soi de sperietoare. Eu cred că noi trebuie să ne referim la legea sănătății obligatorii pentru copii, nu la legea vaccinării obligatorii, la care toată lumea trebuie să contribuie", spunea Rafila.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa o fi?

3 Așa e!

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…