Volodimir Zelenski salută sprijinul Indiei pentru Ucraina

Volodimir Zelenski salută sprijinul Indiei pentru Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o discuție telefonică cu premierul indian Narendra Modi căruia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat Ucrainei.

Volodimir Zelenski salută sprijinul Indiei pentru Ucraina FOTO Profimedia

Premierul indian Narendra Modi a dat curs unei rare conversații telefonice cu președintele ucrainean la aproximativ o lună de când conducerea de la Kiev a criticat New Delhi.

Volodimir Zelenski i-a "mulţumit lui Narendra Modi pentru sprijinul indian privind suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", se arată într-un comunicat publicat de președinția ucraineană, potrivit Agerpres.

În timpul discuției de marți, Zelenskia vorbit cu Modi despre "importanţa consolidării parteneriatului ucraineano-indian pe fondul agresiunii ruse împotriva Ucrainei", potrivit preşedinţiei de la Kiev.

În urmă cu aproximativ o lună, conducerea de la New Delhi a fost criticată pentru neutralitatea sa față de războiul izbucnit de ruși pe teritoriul Ucrainei. Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, acuza atunci India că ar "beneficia" de "sacrificiile" ucrainene și occidentale.

"India are doar posibilitatea de a cumpăra petrol rusesc la un preţ foarte mic (...) pentru că cineva moare în Ucraina şi cineva din Europa aplică sancţiuni", a declarat atunci Dmitro Kuleba.

Dmitro Kuleba a plecat, luni, într-un turneu de 10 zile în Africa pentru a consolida sprijinul politic pentru Ucraina pe continent. Și Rusia încearcă să atragă Africa de partea sa, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, vizitând mai multe țări africane în această vară.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

4 Și doamna a „asexuat” cu Borcea?

5 Foarte interesante amănunte!