Volodimir Zelenski salută sprijinul Indiei pentru Ucraina

Volodimir Zelenski salută sprijinul Indiei pentru Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o discuție telefonică cu premierul indian Narendra Modi căruia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat Ucrainei.

Volodimir Zelenski salută sprijinul Indiei pentru Ucraina FOTO Profimedia

Premierul indian Narendra Modi a dat curs unei rare conversații telefonice cu președintele ucrainean la aproximativ o lună de când conducerea de la Kiev a criticat New Delhi.

Volodimir Zelenski i-a "mulţumit lui Narendra Modi pentru sprijinul indian privind suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", se arată într-un comunicat publicat de președinția ucraineană, potrivit Agerpres.

În timpul discuției de marți, Zelenskia vorbit cu Modi despre "importanţa consolidării parteneriatului ucraineano-indian pe fondul agresiunii ruse împotriva Ucrainei", potrivit preşedinţiei de la Kiev.

În urmă cu aproximativ o lună, conducerea de la New Delhi a fost criticată pentru neutralitatea sa față de războiul izbucnit de ruși pe teritoriul Ucrainei. Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, acuza atunci India că ar "beneficia" de "sacrificiile" ucrainene și occidentale.

"India are doar posibilitatea de a cumpăra petrol rusesc la un preţ foarte mic (...) pentru că cineva moare în Ucraina şi cineva din Europa aplică sancţiuni", a declarat atunci Dmitro Kuleba.

Dmitro Kuleba a plecat, luni, într-un turneu de 10 zile în Africa pentru a consolida sprijinul politic pentru Ucraina pe continent. Și Rusia încearcă să atragă Africa de partea sa, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, vizitând mai multe țări africane în această vară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?