Vrancea: Pensiunea care a ars în urma unui incendiu nu avea autorizație ISU

Vrancea: Pensiunea care a ars în urma unui incendiu nu avea autorizație ISU

Pensiunea din Focșani la care a izbucnit, joi, un incendiu puternic, extins la două blocuri din jur, funcționa fără autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, au precizat reprezentanții instituției.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru, în urma incendiului pensiunea a ars în totalitate, specialiștii evaluând în prezent pagubele produse la cele două blocuri afectate.

'Pensiunea, care a fost distrusă în urma incendiului, nu avea autorizație de securitate în caz de incendii, însă potrivit legii 33/2016 avea dreptul să funcționeze până la data de 30 iunie 2017, pe baza unei declarații pe propria răspundere a proprietarului', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

În urma incendiului, un număr de 37 de apartamente de la blocurile situate în vecinătatea pensiunii au fost afectate în diferite proporții. Pompierii evaluează pagubele produse și urmează să stabilească și cauza producerii incendiului.

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la o pensiune din municipiul Focșani, aflată în apropierea unei benzinării. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, focul s-a extins la două blocuri din apropiere, la unul dintre imobile luând foc acoperișul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …