Vrancea: Pensiunea care a ars în urma unui incendiu nu avea autorizație ISU

Vrancea: Pensiunea care a ars în urma unui incendiu nu avea autorizație ISU

Pensiunea din Focșani la care a izbucnit, joi, un incendiu puternic, extins la două blocuri din jur, funcționa fără autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, au precizat reprezentanții instituției.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru, în urma incendiului pensiunea a ars în totalitate, specialiștii evaluând în prezent pagubele produse la cele două blocuri afectate.

'Pensiunea, care a fost distrusă în urma incendiului, nu avea autorizație de securitate în caz de incendii, însă potrivit legii 33/2016 avea dreptul să funcționeze până la data de 30 iunie 2017, pe baza unei declarații pe propria răspundere a proprietarului', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

În urma incendiului, un număr de 37 de apartamente de la blocurile situate în vecinătatea pensiunii au fost afectate în diferite proporții. Pompierii evaluează pagubele produse și urmează să stabilească și cauza producerii incendiului.

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la o pensiune din municipiul Focșani, aflată în apropierea unei benzinării. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, focul s-a extins la două blocuri din apropiere, la unul dintre imobile luând foc acoperișul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”