Vreți să „îmbătrâniți” cu FaceApp? Rușii află totul despre voi și nu știți cum vor utiliza datele

Vreți să „îmbătrâniți” cu FaceApp? Rușii află totul despre voi și nu știți cum vor utiliza datele

FaceApp vă adaugă câteva decenii pentru a vă distra, dar aplicația populară, deținută de ruși, ridică probleme de confidențialitate, informează The Washington Post, citat de  Newsweek România .

Dacă vă întrebați de ce feed-ul de social media este inundat cu fotografii ale unor celebrități sau ale prietenilor din listă brusc îmbătrâniți, mulțumiți FaceApp.

Aceasta este noua nebunie pe Instragram, Facebook și Twitter.

Începând de miercuri de la ora 11 dimineața, FaceApp a fost cea mai bună ofertă gratuită din App Store de la Apple.

FaceApp a operat modificări pentru mai mult de 80 de milioane de utilizatori de la lansarea sa din 2017.

Cum functioneazã? Utilizatorii pot să descarce aplicația (gratuită pentru o perioadă de trei zile) din App Store sau Google Play, să încarce sau să facă fotografii. Aceștia au 21 de opțiuni de editare din care se poate alege să arăți mai în vârstă, mai tânăr, să schimbi sexul, să adopți o nouă tunsoare etc.

Aplicația este deținută de Wireless Lab, o companie cu sediul în Sankt Petersburg, Rusia, și are jurisdicție legală în Santa Clara, California.

Dar, înainte de a descărca aplicația, rețineți că, în termenii săi de confidențialitate,  scrie că  poate să colecteze orice fotografii sau alt conținut încărcat și postat, informațiile de pe site-urile pe care le vizitați și modul în care utilizați aplicația, cookie-urile și datele care identifică dispozitivul dvs. pentru a permite accesul agenților de publicitate, adresa IP, tipul browserului, paginile de referință, adresele URL, numărul de clicuri și modul în care interacționați cu linkurile din aplicație, numele de domeniu, paginile de destinație, ce e-mailuri deschideți de fiecare dată când accesați aplicația sau website FaceApp.

Fondatorul și CEO-ul Iaroslav Goncearov a declarat pentru TechCrunch că FaceApp utilizează serviciile Amazon Web Services și Google Cloud pentru a stoca fotografiile încărcate. Compania a declarat că aceasta folosește pentru a evalua performanța și traficul și că majoritatea imaginilor sunt șterse de pe servere în termen de 48 de ore.

 
Dar chiar dacă ștergeți conținut din aplicație, FaceApp îl poate stoca și utiliza. FaceApp mai spune că nu vă poate garanta securitatea datelor sau a informațiilor.

Compania poate să distribuie informații despre voi altor companii afiliate și agenților de publicitate, ceea ce contravine declarațiilor reprezentanților, că „nu se vând sau împărtășesc datele utilizatorilor cu terțe părți”.

Oficial, FaceApp poate comunica informații unei agenții guvernamentale dacă este citată sau există o hotărâre judecătorească sau un mandat de percheziție.

Și aceste informații pot fi împărtășite în orice țară unde operează FaceApp, inclusiv în Rusia.

„Datele de utilizator nu sunt transferate în Rusia”, susține compania, chiar dacă acolo se află sediul.

Însă, în termenii săi de confidențialitate se stipulează următoarele: ”Prin accesarea sau utilizarea serviciilor noastre, sunteți de acord cu prelucrarea, transferul și stocarea de informații personale în Statele Unite și în alte țări, în care este posibil să nu aveți aceleași drepturi și protecții așa cum le aveți în conformitate cu legislația locală.”

Baptiste Robert, un expert francez în securitate cibernetică, a analizat traficul FaceApp pe telefonul său și pe Internet, spune că aplicația nu respectă noua regulă de confidențialitate a Uniunii Europene, Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR).

„Când încărcați fotografia, nu aveți nicio idee despre utilizarea fotografiei personale. Nu vă grăbiți să utilizați această aplicație, deoarece nu știți cum și în ce scop sunt utilizate datele personale după aceea”, a declarat Robert, menționând că termenii și condițiile aplicației sunt vagi.   

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!