Washington Examiner: Fiscul american caută contabili înarmaţi pregătiţi să aplice „forţa letală”

Washington Examiner: Fiscul american caută contabili înarmaţi pregătiţi să aplice „forţa letală”

Congresul american a dat recent undă verde Fiscului (IRS) să angajeze un număr suplimentar de 87.000 de agenţi speciali însărcinaţi cu combaterea fraudelor financiare în cadrul unui nou pachet bugetar.

Doar că printre cerinţele slujbei se numără nu doar expertiza financiară, ci şi capacitatea de a mânui o armă şi disponibilitatea de a „folosi forţa letală, dacă e necesar”, se arată într-un anunţ de angajare publicat de Fisc.

„IRS angajează agenţi speciali. Cerinţele jobului sunt „minim 50 de ore pe săptămână, care pot include program variabil, să fie disponibili 24/7, inclusiv în vacanţe şi weekenduri, să poarte o armă de foc şi să fie dispuşi să folosească forţa letală, în caz de necesitate”, a scris pe Twitter documentaristul american Ford Fischer.

Între timp, a anunţat Fischer pe Twitter, anunţul către care a trimis şi pe care l-a surprins într-o captură de ecran a devenit „indisponibil” pe site-ul Fiscului.

„Agenţii speciali sunt cunoscuţi pentru expertiza lor în domenii precum fraudă fiscală, corupţie, infracţiuni cibernetice, terorism şi multe altele. Schemele sofisticate de fraudă actuale necesită abilitatea analitică a anchetatorilor financiari care să identifice tranzacţiile într-o multitudine complexă de înregistrări financiare”, scrie instituţia.

De asemenea, pe teren ei trebuie să fie „pregătiţi şi să aibă capacitatea de a lua parte la arestări, executarea mandatelor de arestare şi alte sarcini periculoase”.

„În calitate de agent special vei îmbina aptitudinile contabile cu cele specifice aplicării legii în vederea anchetării infracţiunilor financiare”, se arată în anunţul de angajare publicat miercuri, potrivit National Review.

Agenţii speciali din echipa Fiscului nu sunt o noutate şi ei sunt instruiţi de ani de zile să mânuiască pistoale, puşti şi arme cu ţeavă lungă de ani de zile. Agenţilor li se eliberează o armă de mână pentru întreaga lor cariera, potrivit inspectorului general al Trezoreriei pentru Administrarea Fiscală, citat de „National Review”.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda