Yemen: Cel puţin 30 de morţi şi 60 de răniţi în atacuri ale rebelilor houthi asupra unei baze militare

Yemen: Cel puţin 30 de morţi şi 60 de răniţi în atacuri ale rebelilor houthi asupra unei baze militare

Cel puţin 30 de soldaţi au fost ucişi şi alţi 60 au fost răniţi duminică în atacuri întreprinse de rebelii houthi asupra unei baze militare ce aparţine forţelor de coaliţie conduse de Arabia Saudită, în sud-vestul Yemenului, a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor din sudul ţării şi surse medicale, informează Reuters.

Rebelii houthi au întreprins câteva atacuri folosind drone cu arme şi rachete balistice asupra bazei militare al-Anad, a precizat purtătorul de cuvânt al forţelor din sudul Yemenului, Mohamed al-Naqeeb. Potrivit lui Naqeeb, între 30 şi 40 de soldaţi au fost ucişi şi alţi cel puţin 60 au fost răniţi, însă numărul victimelor ar putea creşte.

Forţele din sudul Yemenului sunt parte a coaliţiei conduse de Arabia Saudită.

Războiul din Yemen a început în 2014, când rebelii houthi au invadat Sanaa şi au alungat guvernul lui Abd-Rabbu Mansour Hadi. O coaliţie condusă de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite a intervenit din martie 2015 pentru a-l readuce pe Hadi la putere, însă conflictul ce a urmat şi care în prezent a escaladat, a ucis zeci de mii de persoane şi a cauzat cea mai gravă criză umanitară din lume.

Noile atacuri au intervenit în timp ce negocierile de pace dintre coaliţia condusă de Arabia Saudită pe de o parte şi forţele rebelilor houthi, susţinute de Iran, pe de altă parte, negocieri mediate de SUA şi Naţiunile Unite, bat pasul pe loc, în condiţiile în care cele două părţi nu reuşesc să ajungă la un compromis.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?