Yoko Ono a fost recunoscută oficial în calitate de coautor al cântecului "Imagine"

Yoko Ono a fost recunoscută oficial în calitate de coautor al cântecului "Imagine"

Yoko Ono a fost recunoscută în mod oficial în calitate de coautor al celebrului cântec "Imagine", lansat în 1971 de soțul ei, John Lennon, au anunțat miercuri reprezentanții National Music Publishers Association (NMPA), citați de DPA.

Artista japoneză, în vârstă de 84 de ani, a apărut în videoclipul cântecului "Imagine" alături de John Lennon, fostul solist al trupei The Beatles, care a murit în 1980, însă implicarea ei în scrierea versurilor și realizarea conceptului pentru celebra piesă nu era cunoscută de publicul larg.

Organizația NMPA, care are sediul în Statele Unite, a făcut acest anunț surprinzător, miercuri, în timp ce Yoko Ono și fiul ei Sean Ono Lennon participau la o ceremonie la New York, unde au fost recompensați cu trofeul "Song of the Century", ce le-a fost atribuit pentru piesa "Imagine".

"Atunci când producătorii au recunoscut oficial — în numele tatălui meu — că mama este coautoare pentru 'Imagine', cântecul secolului, este foarte posibil să fi fost cea mai fericită zi din viața mea și a mamei mele", a declarat Sean Ono Lennon pentru revista Billboard.

NAPM a luat decizia de a o recunoaște pe Yoko Ono în calitate de coautor al acestui cântec pe baza unui clip audio nedatat, în care John Lennon vorbea despre rolul jucat de soția lui în compunerea acelui single și despre sentimentul lui de vinovăție pentru neincluderea numelui Yoko Ono în caseta tehnică a piesei la rubrica dedicată textierului.

John Lennon este considerat unul dintre cei mai talentați compozitori și textieri din toate timpurile, iar grupul din care a făcut parte, The Beatles, a fost formația cu cel mai mare succes comercial din istoria muzicii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 „Noi avem nevoie de o femeie la cinci ani” / Surprinzătoarele dezvăluiri despre originea etnică a lui Cristi Borcea