Yoko Ono a fost recunoscută oficial în calitate de coautor al cântecului "Imagine"

Yoko Ono a fost recunoscută în mod oficial în calitate de coautor al celebrului cântec "Imagine", lansat în 1971 de soțul ei, John Lennon, au anunțat miercuri reprezentanții National Music Publishers Association (NMPA), citați de DPA.

Artista japoneză, în vârstă de 84 de ani, a apărut în videoclipul cântecului "Imagine" alături de John Lennon, fostul solist al trupei The Beatles, care a murit în 1980, însă implicarea ei în scrierea versurilor și realizarea conceptului pentru celebra piesă nu era cunoscută de publicul larg.

Organizația NMPA, care are sediul în Statele Unite, a făcut acest anunț surprinzător, miercuri, în timp ce Yoko Ono și fiul ei Sean Ono Lennon participau la o ceremonie la New York, unde au fost recompensați cu trofeul "Song of the Century", ce le-a fost atribuit pentru piesa "Imagine".

"Atunci când producătorii au recunoscut oficial — în numele tatălui meu — că mama este coautoare pentru 'Imagine', cântecul secolului, este foarte posibil să fi fost cea mai fericită zi din viața mea și a mamei mele", a declarat Sean Ono Lennon pentru revista Billboard.

NAPM a luat decizia de a o recunoaște pe Yoko Ono în calitate de coautor al acestui cântec pe baza unui clip audio nedatat, în care John Lennon vorbea despre rolul jucat de soția lui în compunerea acelui single și despre sentimentul lui de vinovăție pentru neincluderea numelui Yoko Ono în caseta tehnică a piesei la rubrica dedicată textierului.

John Lennon este considerat unul dintre cei mai talentați compozitori și textieri din toate timpurile, iar grupul din care a făcut parte, The Beatles, a fost formația cu cel mai mare succes comercial din istoria muzicii.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

3 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

4 Iluzie optică?

5 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!