Zeci de cupluri dintr-o localitate din China divorțează în masă pentru a beneficia de compensații în locuințe și bani

Zeci de cupluri dintr-o localitate din China divorțează în masă pentru a beneficia de compensații în locuințe și bani

Căsătoriile încheiate de mai multe cupluri în același timp nu mai sunt o noutate, însă divorțurile în masă reprezintă un fapt inedit. Mai ales dacă au loc într-o localitate mică, precum Jiangbei, situată în provincia Jiangsu din estul Chinei. În acest caz, însă, partenerii de cuplu nu se despart pentru că nu mai vor să trăiască împreună, ci pentru a beneficia de anumite compensații sub formă de locuințe și bani, informează vineri China Daily.

Când s-a anunțat că în regiunea lor urmează să fie construită o zonă super-tehnologizată, locuitorii din Jiangbei au aflat că vor rămâne fără case, acestea urmând a fi demolate, și că vor fi eligibili pentru despăgubiri. Potrivit regulilor, fiecare cuplu va avea dreptul la o casă de 220 de metri pătrați ca măsură compensatorie pentru relocare. Însă, dacă respectivul cuplu ar divorța, pe lângă locuință, celălalt partener ar avea dreptul la o casă de 70 de metri pătrați și la 131.000 de yuani.

Prin urmare, majoritatea celor circa 160 de cupluri din sat, de la tineri însurăței până la cupluri de seniori, au completat actele în vederea divorțului pentru a beneficia de aceste despăgubiri.

Potrivit biroului pentru demolări și relocarea populației, departamentele guvernamentale de profil au fost înștiințate despre această situație, după cum arată sursa citată.

Cazuri similare de divorțuri ''false'' pentru obținerea de compensații au avut loc și în alte zone din Nanjing, precum districtele Jiangxinzhou, Jiangning și Pukou.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...