Zegrean: Nu vreau să cred că CCR va admite sesizarea care îl scapă pe Dragnea. Iordache nu are calitatea să sesizeze așa ceva!

Zegrean: Nu vreau să cred că CCR va admite sesizarea care îl scapă pe Dragnea. Iordache nu are calitatea să sesizeze așa ceva!

Zegrean: Nu vreau să cred că CCR va admite sesizarea care îl scapă pe Dragnea. Iordache nu are calitatea să sesizeze așa ceva! Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a explicat la Realitatea TV că nu există niciun fel de motiv de admitere a sesizării lui Florin Iordache la CCR cu privire la completurile de 3 judecători, așa-numitul "glonț de aur" al lui Dragnea în lupta cu justiția.

Augustin Zegrean i-a adus vești proaste lui Liviu Dragnea cu privire la șansele pe care le are sesizarea de la CCR împotriva completurilor de 3 de la Curtea Supremă:

"Am spus de la început că nu e un conflict juridic de natură constituțională, sesizarea e informă, a fost făcută de un om care nu are calitatea să o facă. Aceste sesizări pot fi făcute de președintele Camerei Deputaților, al Senatului sau președintele Românei. Domnul Iordache nu avea calitatea să o facă, eu cred că mâine se respinge fără cercetare această sesizare, că așa puteam să o fac și eu. Nu vreau să accept că se va admite, că nu e niciun fel de motiv de admitere aici", spune Augustin Zegrean.

Fostul șef al Curții Constituționale arată că sesizarea este aberantă și pe fond: nu există "școli anticorupție" pentru judecători astfel încât să le ceri specializarea în acest domeniu.

"Nu sunt judecători care să fi făcut o școală specială, care să fi făcut o școală de corupție. După cum se vorbește și după ce se dorește, o decizie favorabilă ar face ca toate deciziile care au fost anunțate de completele de câțiva ani încoace să fie anulate, e vorba de decizii care privesc înalții demnitari, la completele de la Înalta Curte nu ajung oameni de rând, ar fi un cadou făcut de CCR unor politicieni actuali, politicieni care au comis fapte de corupție, care au fost judecați și-au ispășit pedeapsa, nu cred că CCR va face asta de data asta", a declarat Augustin Zegrean, miercuri seara la Realitatea TV.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski