Zelenski îi îndeamnă pe ruși să protesteze împotriva mobilizării

Zelenski îi îndeamnă pe ruși să protesteze împotriva mobilizării

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a îndemnat pe ruși să protesteze împotriva mobilizării parțiale pe frontul ucrainean.

Zelenski îi îndeamnă pe ruși să protesteze împotriva mobilizării FOTO Profimedia

Șeful statului ucrainean a spus că în primele șase luni de la izbucnirea războiului, peste 55.000 de soldați ruși au murit. Zelenski le recomandă rușilor să plece din țară sau să se redea armatei ucrainene.

"În acest război în şase luni, au fost ucişi 55.000 de soldaţi ruşi (...) Vreţi mai mulţi? Nu? Deci protestaţi! Luptaţi! Fugiţi! sau predaţi-vă" armatei ucrainene, a lansat Volodimir Zelenski în rusă în tradiţionalul său mesaj video. "Acestea sunt opţiunile voastre pentru a supravieţui", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Liderul de la Kiev i-a acuzat pe cetățenii ruși că deja sunt complici la crimele comise de către forțele armate ruse pe teritoriul Ucrainei.

"Sunteţi deja complici la toate crimele (armatei ruse), crimele şi torturile ale căror victime sunt ucrainenii. Pentru că tăceţi. Pentru că tăceţi mereu", a acuzat liderul de la Kiev.

Zelenski a anunțat că autoritățile ruse se pregătesc de mobilizarea a peste un milion de oameni. Cu o zi înainte de declarațiile președintelui ucrainean, rușii anunțau că mobilizarea va începe de miercuri cu peste 300.000 de rezerviști.

"Este momentul alegerii pentru voi. Pentru bărbaţii din Rusia, este alegerea de a muri sau de a trăi, de a deveni invalizi sau de a-şi păstra sănătatea. Pentru femeile din Rusia, alegerea este să-şi piardă pentru totdeauna soţii, fiii, nepoţii ori să încerce, totuşi, să îi protejeze împotriva morţii, împotriva războiului, împotriva unui singur bărbat",, a mai spus preşedintele ucrainean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale