Zgonea iese la BĂTAIE! Pe întuneric pot să îți dispară lucruri din buzunar. Nu vreau România în ÎNTUNERIC!

Zgonea iese la BĂTAIE! Pe întuneric pot să îți dispară lucruri din buzunar. Nu vreau România în ÎNTUNERIC!

PSD este la o rascruce de drumuri, este intr-o anumita forma de izolare in plan extern si trebuie sa fie foarte atent: nu poate face progrese in anumite zone si sa genereze restauratie in anumite zone, sustine Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor într-un interviu pentru  Ziare.com .

El a detaliat pentru Ziare.com de ce a fost exclus de fapt din PSD, care este "jihadul antijustitie" și, mai ales, ce i-a spus ambasadorul Hans Klemm si care sunt ingrijorarile SUA in raport cu Romania.

"In Parlament faci legi pentru binele public si, cand un coleg al tau vrea sa modifice o lege, iar societatea reactioneaza vehement, daca el persista, ii atragi atentia: ori iesi public si explicit, ori anulezi intentia pentru ca afectezi partidul. Noi am patit acest lucru si trebuie sa intelegem aceste lucruri", a explicat Valeriu Zgonea pentru Ziare.com. 

In opinia sa, PSD trebuie sa inteleaga ca nu mai merg jumatatile de masura: "Mai facem un pic aici si ne facem ca ploua, mai facem un cod de conduita si il interpretam in dunga.

PSD este intr-un proces de modernizare pe care trebuie sa-l accelereze. Daca nu se modernizeaza rapid, intra in acea fotografie a rupturii dintre cetatean si societate, se adanceste groapa si cetatenii nu mai vad in el un reper de moralitate si bunastare. Eu visez ca PSD sa devina un reper al moralitatii".

Totodata, fostul presedinte executiv al social-democratilor, exclus luna trecuta din partid, spune ca PSD ar trebui sa vina cu o echipa noua de parlamentari: "nu putem sa mergem cu aceasta garnitura, unii sunt foarte buni, dar unii trebuie sa ia o pauza in a avea posibilitatea de a reprezenta un partid de stanga cu valori progresiste in Parlamentul Romaniei. Acolo se va duce adevarata batalie".

Valeriu Zgonea considera ca alegerile prezidentiale trebuie sa fie piatra de temelie pentru schimbarea PSD.

"Am definit si in Congres trei elemente esentiale pentru modernizarea stangii in Romania: decenta, responsabilitate si integritate. Oamenii vor sa vada cum se colecteaza si unde se duce banul public, nu mai vor sa vada politicieni infipti in functii 15-20 de ani si care isi creeaza binele personal sau al grupului de interese pe care il reprezinta.

Oamenii vor sa vada in Parlamant transparenta si predictibilitate pentru fiecare proiect de lege, fie ca e in Comisia pentru Agricultura sau in Comisia Juridica. Daca vrei sa modifici Codul Penal, trebuie sa iti asumi acest lucru, sa iesi public si sa explici.

Nu o faci peste noapte. Pe intuneric pot sa iti dispara lucruri din buzunar. Eu nu vreau ca Romania sa fie in intuneric, ci o societate europeana nu numai in discursul public scris pe site", ne-a mai declarat Valeriu Zgonea.

El a detaliat pentru Ziare.com de ce a fost exclus de fapt din PSD, care este "jihadul antijustitie" și, mai ales, ce i-a spus ambasadorul Hans Klemm si care sunt ingrijorarile SUA in raport cu Romania.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...