Zvonuri.../Culisele negocierilor

Zvonuri.../Culisele negocierilor

PNL nu a câștigat nimic în negocierile de sâmbătă cu PSD și UDMR față de variantele din ziua anterioară, rămânând fără toate ministere cu bugete mari: Finanțe, Transporturi, Dezvoltare, Economie. Singurul minister important rămas la PNL este al Fondurilor Europene.

La finalul negocierilor care au durat peste patru ore, un lider s-a exprimat plastic, spunându-le celorlalți că ”un bătrân mi-a zis să vin acasă ca mama lui Ștefan cel Mare, și-acum ne întoarcem acasă cu palma-n fund”, potrivit surselor G4Media.ro.

Tot la finalul discuțiilor, când pentru liberali a fost clar că au pierdut și Ministerul Economiei în favoarea PSD, Iulian Dumitrescu i-a transmis lui Rareș Bogdan că ”iar ne-au pacalit ăștia de la PSD”.

La finalul negocierilor, PSD a rămas cu postul de Secretar general al guvernului (o poziție esențială în arhitectura guvernului) și cu ministerele Transporturilor, Finanțelor, Economiei, Muncii, Agriculturii, Sănătate și Apărare. PNL va avea premierul și ministerele Justiției, Internele, Fonduri UE, Cultură, Energie, Educație și Externe. UDMR rămâne cu cele trei ministere de acum – Dezvoltare, Mediu și Tineret/Sport.

Liderii celor trei partide au convenit ca în mecanismul de rotație după un an și jumătate să intre posturile de premier, de secretar general al guvernului, ministerele de forță (MAI și MApN) și ministerele avizatoare (Justiție și Finanțe).

În timpul negocierilor, Ciolacu i-a reproșat pe un ton ridicat Alinei Gorghiu că PNL nu a desființat Secția specială. “Ești la guvernare de doi ani, de ce n-ai desființat-o?”, i-a spus liderul PSD.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO „Cernobîlul zburător”, gata de lansare / Putin va fi ucis de generali dacă dă ordinul

3 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

4 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…

5 ULTIMA ORĂ Doi bătrâni din București, de 90 și 89 de ani, soț și soție, s-au aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuiau