22 milioane turiști străini au vizitat Grecia în 2014, depășind nivelul record din 2013

Expansiunea semnificativă a sectorului turismului elen a fost confirmată de un raport al Oficiului elen de Statistică (ELSTAT), conform căruia în 2014 sosirile vizitatorilor străini au crescut cu 23%, ajungând la nivelul record de 22 milioane, semn al vitalității acestui sector pe care statul elen se bazează pentru relansarea economiei, transmite site-ul ekathimerini.com. Cei mai mulți turiști au venit anul trecut din Germania (2,46 milioane), Marea Britanie (2,09 milioane), Franța (1,46 milioane), Rusia (1,25 milioane), Italia (1,2 milioane), Turcia (977.000) și SUA (591.853). De asemenea, a crescut numărul vizitatorilor străini din Suedia, Norvegia, Israel și Canada. Cel mai semnificativ avans procentual al numărului de turiști s-a înregistrat în cazul Bulgariei (151%), Braziliei (90,9%), Coreei de Sud (83,2%) și Chinei (67,7%).

Și veniturile din turism au urcat anul trecut cu 10,6%, la nivelul record de 13,44 miliarde de euro.

În 2013, numărul turiștilor străini care au vizitat Grecia a urcat cu 15,5%, până la cifra record de 17,9 milioane.

Șeful Asociației Companiilor de Turism din Grecia (SETE), Andreas Andreadis, a estimat recent că până în 2021 în turism ar putea fi investite capitaluri private în valoare de peste 20 de miliarde de euro, însă pentru ca acest lucru să se întâmple Guvernul grec trebuie să își respecte promisiunea de a aloca 500 milioane de euro pentru sectorul turistic în următorii șase ani, pentru modernizarea și crearea de noi infrastructuri turistice.

În condițiile în care cererea internă, investițiile și producția industrială sunt afectate de reducerile bugetare, cheltuielile turiștilor străini au devenit principalul motor de creștere al PIB-ului elen.

Economia Greciei a crescut cu 0,8% în 2014, depășind estimările oficiale, conform datelor preliminare publicate luna trecută de ELSTAT. Atena și creditorii internaționali (UE, BCE și FMI) se așteptau la un avans al economiei de 0,6% în 2014 și de 2,9% în 2015.

După șase ani de recesiune și măsuri dure de austeritate, Grecia a revenit pe creștere datorită unui sezon turistic record, cu peste 22 de milioane de vizitatori străini în 2014.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I