Amenzi-record de 16,7 miliarde de dolari pentru Bank of America din cauza vânzării de obligaţiuni garantate prin ipoteci în SUA

Amenzi-record de 16,7 miliarde de dolari pentru Bank of America din cauza vânzării de obligaţiuni garantate prin ipoteci în SUA

Acordul Bank of America cu autorităţile include facilităţi acordate clienţilor, în valoare de 7 miliarde de dolari, şi plata a 9,65 de miliarde de dolari în numerar, a anunţat joi Departamentul de Justiţie.

 

„Este cel mai mare acord civil din istorie încheiat cu o singură instituţie, care penalizează comportamentul descoperit în peste 12 cazuri şi investigaţii“, a declarat procurorul general al SUA, Eric Holder, într-o conferinţă de presă susţinută la Washington.

 

Penalizarea aplicată Bank of America eclipsează acordul de 7 miliarde de dolari convenit de Citigroup în luna iulie şi cel de 13 miliarde de dolari încheiat de autorităţile americane cu JPMorgan în noiembrie anul trecut.

În luna martie, Bank of America a acceptat plata altor 9,5 miliarde de dolari într-un litigiu cu Agenţia Federală pentru Finanţarea Locuinţelor.

 

Recent, şi BNP Paribas a convenit plata a 9 miliarde de dolari pentru violarea embargoului către Sudan, Iran şi Cuba.

 

Sub conducerea directorului general Brian T. Moynihan, Bank of America a înregistrat cheltuieli de peste 55 de miliarde de dolari generate de operaţiunile cu credite pentru locuinţe, majoritatea legate de preluarea dezastruoasă, din 2008, a furnizorului de credite subprime Countrywide Financial.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…