Campania 'Cere bonul fiscal! Plătește cu cardul MasterCard sau Maestro! Noi te premiem!' va demara la 1 mai

Campania 'Cere bonul fiscal! Plătește cu cardul MasterCard sau Maestro! Noi te premiem!' va demara la 1 mai

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România - InfoCons și MasterCard au lansat campania "Cere bonul fiscal! Plătește cu cardul MasterCard sau Maestro! Noi te premiem!', care va demara la 1 mai, în cadrul căreia vor fi acordate premii în valoare de peste 1,7 milioane de lei, a anunțat, marți, președintele organizației, Sorin Mierlea. Potrivit directorului general pe România al MasterCard, Cosmin Vladimirescu, în perioada 1 mai — 31 decembrie 2015, toate plățile realizate la comercianți pe teritoriul României cu cardurile MasterCard și Maestro vor fi înscrise automat la extragere, iar fiecare tranzacție cu carduri contactless va intra cu șanse duble în tragerea la sorți. Astfel, lunar, vor fi acordate 300 de premii de câte 500 lei, precum și 10 premii de câte 5.000 lei (premiile sunt în valoare netă, taxele fiind acoperite). 

În plus, vor avea loc două extrageri cu trei premii a câte 15.000 de lei, iar de Crăciun va avea loc o extragere specială, în cadrul căreia vor fi acordate șase premii în valoare de câte 15.000 lei.

"Cere Bonul Fiscal!" este o campanie începută în urmă cu șapte ani, cu scopul de a crește gradul de conștientizare în rândul consumatorilor asupra faptului că bonul fiscal înseamnă fiscalizare, produse sigure și posibilitatea de a face o sesizare eficientă. Plata cu cardul aduce un plus acestei campanii, întrucât consumatorul obține toate aceste beneficii direct, doar plătind cu cardul, în condițiile în care comisionul aferent tranzacției este zero.
"Susținem plata cu cardul pentru un produs sigur, necontrafăcut și pentru faptul că, astfel, consumatorul obține dovada tranzacției pentru garanția produselor. Credem că este important, ca și cetățeni europeni, să conștientizăm aceste beneficii și să adoptăm o nouă atitudine', a declarat președintele A.N.P.C.P.P.S. România — InfoCons, Sorin Mierlea.

Concursul face parte dintr-o campanie amplă desfășurată de A.N.P.C.P.P.S. România — InfoCons și MasterCard — "Cere bonul fiscal! Plătește cu cardul MasterCard sau Maestro! Noi te premiem!' — pentru creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor în ceea ce privește beneficiile plății cu cardul și solicitarea bonului fiscal pentru un produs sigur.

Campania beneficiază de sprijinul Secretariatului General al Guvernului, al Ministerului Educației și Cercetării Științifice, al Autorității Naționale de Administrare Fiscală, al Federației Asociațiilor de Consumatori, al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci, al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și al Jandarmeriei Române.

"Plățile cu cardul reprezintă o normalitate în țările dezvoltate, fiind preferate, datorită beneficiilor, precum ușurința cu care se realizează, economia de timp și siguranța tranzacțiilor, având de asemenea un impact semnificativ asupra reducerii economiei nefiscalizate. În România, ponderea plăților cu cardul în totalul plăților este, însă, de numai 4,4%, în timp ce media UE este de peste trei ori mai mare. Această campanie este modul prin care MasterCard contribuie la albirea economiei în România, explicându-le posesorilor de carduri care sunt beneficiile utilizării lor la comercianți și recompensându-i pentru plata cu cardul', a declarat Cosmin Vladimirescu.

Vladimirescu a precizat că actuala campanie nu face concurență Loteriei Fiscale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”