CEZ Distribuție:108 localități din 7 județe situate în sudul țării se confruntă cu avarii parțiale sau totale

CEZ Distribuție:108 localități din 7 județe situate în sudul țării se confruntă cu avarii parțiale sau totale

Peste 100 de localități din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea sunt afectate total sau parțial de întreruperi în alimentarea cu energie electrică provocate de viscol și ninsorile abundente, echipele CEZ Distribuție lucrând la remedierea acestor avarii.

Potrivit unui centralizator al CEZ Distribuție, la ora 16,00, în județul Argeș, 14 localități erau afectate parțial sau total de aceste întreruperi în alimentarea cu energie electrică (Albota, Bradu, Cârcești, Teodorești, Gorani, Cocu, Bărbătești, Pitești, Popești, Moșoaia, Cersani, Șuseni, Stolnici, Bogati etc.), iar în județul Dolj se confruntau cu probleme 11 localități (Segarcea, Lipov, Întorsura, Dăbuleni, Marșani, Boureni, Afumați, Urzicuța, Pojaru, Romani, Bulzești etc.).

În județul Gorj, doar localitatea Pojari nu avea energie electrică, în timp ce în județul Mehedinți 14 localități erau parțial sau total afectate de sistări în alimentarea cu energie electrică (Baia Nouă, Svinita, Eibenthal, Țigănași, Jiana, Strehaia, Ilovăț, Comanda, Jirov, Strehaia, Pluta, Făuroaia, Buicești, Grozești).

În județul Olt, 22 de localități nu aveau curent electric, printre care Vâlcovia, Motoești, Vulturești, Vertuleasa, Cârlogani, Pleșoiu, Mogoșești, Baldovinești, Găvănești, Tudor Vladimirescu, Bobicești, Morunglav, Corbeni, Teslui, Strejești, Grădinari, Urzica, Vișina, Caracal, Oporelu, Ibănești, Teslui, Fărcașele etc.), în Teleorman 27 de localități erau parțial sau total afectate de întreruperi în alimentarea cu energie (Cernetu, Răzmirești, Purani, Merișani, Buruieni, Buzescu, Nenciulești, Plosca, Cervenia, Zmărdioasa, Storobăneasa, Nanov, Adamești, Seaca, Năvodari, Traian, Frăsinet, Calmățui, Bălcești, Crângeni, Balta Sărată, Spătărei, Roșiori, Pietrișu, Bujoreni, Bragadiru, Colțești etc.), iar în Vâlcea 19 localități se confruntau cu avarii parțiale sau totale (Orlești, Făurești, Diulești, Valea Mare, Căzănești, Drăgășani, Bălcești, Giulești, Pesceana, Mădulari, Mamura etc.).

"De la ora 13,00 au fost repuse sub tensiune o serie de linii electrice, astfel încât numărul localităților afectate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică a scăzut de la 146 la nivelul regiunii deservite, la 108 localități parțial sau total afectate. Precizăm că situația prezentată se află într-o permanentă mobilitate, ca urmare a evoluției defavorabile a condițiilor meteo și a intervenției echipelor operative care continuă să lucreze la remedierea deranjamentelor semnalate. Reprezentanții CEZ Distribuție sunt în contact permanent cu autoritățile publice locale și județene pentru coordonarea intervenției în teren. Durata manevrelor de remediere este prelungită ca urmare a accesului dificil în zonele cu instalații electrice, mai ales acolo unde acestea se află în zone greu accesibile, drumurile nu au putut fi curățate sau sunt insuficient curățate. Semnalarea tuturor defecțiunilor în rețeaua de distribuție a energiei electrice din aria de operativitate a CEZ Distribuție se poate face apelând Info Linia CEZ la numărul unic 0251 929", menționează compania.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...