Chevron: Încă nu am finalizat studiul de evaluare a potenţialului de gaze de şist din România

Chevron: Încă nu am finalizat studiul de evaluare a potenţialului de gaze de şist din România

Studiul Chevron pentru evaluarea potenţialului de gaze de şist în România nu a fost încă finalizat, au declarat luni reprezentanţii companiei, la o zi după ce premierul Ponta a afirmat că se pare că ţara nu dispune de rezerve de gaze de şist şi s-a bătut, astfel, pe ceva ce nu are, relatează Reuters.

"Se pare că nu avem gaze de şist, ne-am bătut foarte tare pe ceva ce nu avem. Nu cred că ne-am bătut pe ceva care există", a spus Victor Ponta duminică, fără să prezinte detalii , motivând că nu poate spune mai mult de atât.

Analiza datelor colectate de Chevron în timpul operaţiunilor de exploatare a gazelor de şist din România este încă în curs de desfăşurare, au declarat reprezentanţii companiei pentru Reuters.

Grupul american Chevron a finalizat în luna iulie activităţile de exploatare la prima sondă din România, în localitatea Siliştea-Pungeşti, judeţul Vaslui, după două luni de foraj la adâncimi de 3.000 de metri.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale