Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

CHIRIILE în oraşele universitare: Cererea pentru apartamentele de închiriat se dublează în septembrie. Care sunt preţurile în Bucureşti şi în ţară

Cererea pentru apartamentele de închiriat se dublează în septembrie faţă de restul anului, iar presiunea pe preţ este mare, fiind luna în care studenţii îşi pregătesc mutarea în marile centre universitare, cel mai scump oraş fiind Bucureştiul, iar cel mai ieftin Braşovul.

CHIRIILE în oraşele universitare: Cererea pentru apartamentele de închiriat se dublează în septembrie. Care sunt preţurile în Bucureşti şi în ţară (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

În Capitală, chiria medie pentru o garsonieră confort I este de 245euro/lună şi 191 euro pentru confort II. Pentru un apartament de două camere chiria este de 368 euro pentru confort I şi 306 euro/lună pentru confort II, pentru 3 camere confort I chiria medie este 536 euro şi 321 euro pentru confort II, iar apartamentele de 4 camere se închiriază în medie cu 815 euro confort I şi numai 331 euro/lună cele de confort II, se arată într-un comunicat al portalului imobiliare.net.

Potrivit sursei citate, cele mai căutate zone sunt cele cu infrastructură de transport în comun foarte dezvoltate, cu metrou sau cu acces foarte uşor şi rapid spre centrul oraşului. Cea mai solicitată magistrală este M2 Berceni - Pipera care traversează oraşul de la Sud la Nord şi care trece prin centru.

Cele mai scumpe garsoniere sunt în Aviaţiei-Băneasa, cu preţ mediu de 350 euro/lună, urmate de cele din zonele Unirii, Universitate, Romană, Dorobanţi şi Piaţa Victoriei, unde chiriile variază între 280 şi 300 euro. În Tineretului, Vitanul Nou, Muncii şi Mihai Bravu garsonierele se închiriază cu 250-260 euro, în Titan, Dristor şi Militari chiria medie este de 220-230 euro, iar cele mai ieftine se găsesc în Rahova, Berceni, Colentina şi Pantelimon, unde chiria unei garsoniere este în medie 200 euro.

Apartamentele cu două camere cele mai convenabile se găsesc în Rahova, Berceni şi Militari, la chirii medii de sub 300 euro, urmate de cele din Dristor, Titan, Ştefan cel Mare, cu până la 350 euro/lună. În Titulescu, Floreasca sau Decebal chiriile la două camere sar de 400 euro, iar cele mai mari chirii sunt în zona de nord Băneasa şi Aviaţiei, cu peste 500 euro chiria medie. Recordul la apartamentele cu două camere îl deţine zona parcului Herăstrau, unde chiria medie ajunge la 800 euro pe lună.

Cele mai bune apartamente cu trei camere de închiriat se găsesc în Drumul Taberei şi Militari, la o chirie de 350-380 euro/lună. În Tineretului sau Ştefan cel Mare chiria este în jur de 450 euro/lună, iar în Unirii-Decebal chiria pentru un apartament de trei camere sare de 600 euro. Pe segmentul apartamentelor de lux în zone gen Aviatorilor-Arcul de Triumf, chiria pentru trei camere depăşeşte 1.000 euro.

Chiria pentru apartamentele cu patru camere variază între 350 euro/lună în Rahova şi Berceni, 450 euro în Drumul Taberei şi Crângaşi, 600 euro în Tineretului sau Moşilor şi 800 euro/lună în Unirii şi Piaţa Victoriei. În Băneasa, Dorobanţi, Aviatorilor, chiria medie pentru un apartament cu patru camere este de 1.200-1.300 euro.

La Cluj, cel mai scump oraş din provincie, sunt aproximativ 80.000 de studenţi şi doar 10.000 de locuri în cămine, restul fiind obligaţi să stea cu chirie. Proprietarii din acest oraş solicită 230 euro/lună pentru garsoniere, 395 euro pentru apartamentele cu două camere şi 530 euro/lună pentru apartamentelecu trei camere.

La Iaşi proprietarii solicită 220 euro/lună pentru garsoniere, 310 euro pentru apartamentele cu două camere şi 440 euro/lună pentru apartamentele cu trei camere.

În Constanţa chiriile medii solicitate de proprietari se situează la 195 euro/lună pentru garsoniere, 280 pentru apartamentele de 2 camere şi 400 euro/lună pentru apartamentele de 3 camere.

Oraşul universitar cu cele mai mici chirii este Braşovul. Astfel, chiriile medii solicitate se situează la 190 euro/lună pentru garsoniere, 290 euro pentru apartamentele cu două camere şi 340 euro/lună pentru apartamentele cu trei camere.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HOPA! Arafat, aproape să fie luat de ambulanța penală. Nou dosar la DNA

2 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

3 „Bă românule, ce suflet ai să filmezi suferinţa a doi copii care se zbat să trăiască?” Da, oameni buni, s-a în…

4 O să aveți un șoc! Amănunte incredibile despre cele 4 Chine și complicitatea murdară a liderilor occidentali

5 Mafia PSD / Dăncilă i-a prelungit, la excepțional, fratelui țiitoarei lui Dragnea, mandatul de la Bruxelles. Ce …

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade