Directorul Romgaz: România este în situaţia de a nu-şi cunoaşte rezervele de gaze de şist

Directorul Romgaz: România este în situaţia de a nu-şi cunoaşte rezervele de gaze de şist

România este în situaţia de a nu-şi cunoaşte rezervele de gaze de şist, deşi ar fi normal să le cunoască, afirmă directorul general al Romgaz, Virgil Metea, precizând că Romgaz "nu are niciun obiectiv" legat de acest tip de gaze, relateazăl MEDIAFAX.

Directorul general al Romgaz, Virgil Metea, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mediaş, judeţul Sibiu, care este poziţia Romgaz faţă de gazele de şist în contextul internaţional dat de situaţia din Ucraina.

"Romgaz, la ora asta, nu are niciun obiectiv legat de gazele de şist. Activitatea pe câmpurile tradiţionale este suficient de intensă şi programele noastre de investiţii sunt orientate spre zona aceea", a declarat Virgil Metea.

El a precizat însă că România este în situaţia de a nu-şi cunoaşte rezervele de gaze de şist şi "ar fi normal" să le cunoască.

"Noi suntem în situaţia în care nu cunoaştem nici măcar potenţialul rezervelor date de gazele de şist în România. Normal ar fi să-l cunoaştem. Diferenţa este - şi trebuie făcută diferenţa - a-ţi şti potenţialul este una şi cred că este normal pentru orice ţară să-şi cunoască potenţialul, a exploata sau a face programe de exploatare este altceva. S-ar putea ca, după ce ne cunoaştem potenţialul şi trecem la exploatare, şi din punct de vedere tehnic să apară nişte îmbunătăţiri sau schimbări", a declarat Virgil Metea.

El a completat că, deocamdată, "cei care stăpânesc tehnologiile spun că riscurile sunt minime şi este o zonă pe care se lucrează, tocmai pentru a diminua riscurile".

"Ce vreau să subliniez este că trebuie să ne cunoaştem potenţialul. Apoi putem să vorbim şi cum facem şi cât facem", a declarat Virgil Metea.

Directorul general al Romgaz şi alţi membri ai conducerii societăţii au prezentat, joi, jurnaliştilor, principalele direcţii de dezvoltare ale societăţii şi au făcut o vizită la două dintre staţiile Romgaz din judeţele Sibiu şi Mureş.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”