Eurostat: România a suferit cea mai abruptă cădere economică din Uniunea Europeană

Eurostat: România a suferit cea mai abruptă cădere economică din Uniunea Europeană

România a suferit cea mai abruptă cădere economică din Uniunea Europeană la sfârșitul trimestrului II din 2014, anunţă Eurostat. Ţara nostră se situează pe primul loc în U.E. în luna august 2014, la scăderea volumului cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, şi tot pe primul loc în iulie, în ceea ce privește reducerea locurilor de muncă.

Eurostat a anunțat că la sfârșitul trimestrului II din 2014, România a înregistrat cea mai abruptă cădere economică din Uniunea Europeană. Ţara noastră se situează pe primul loc în U.E în luna august 2014 privind scăderea volumului cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, asta după ce în luna iulie se situase pe locul al doilea. În luna august 2014 volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere de 0,6% faţă de luna precedentă.

În luna iulie 2014 România s-a situat tot pe primul loc în Uniunea Europeană şi în ceea ce privește reducerea locurilor de muncă. Datele nu fac cinste ţării nostre. Situaţia este însă şi mai dramatică atunci când vorbim de vânzarea carburanților care în luna august 2014 a scăzut cu 3,2% faţă de luna precedentă a acestui an şi cu 7,3% faţă de luna august din anul precedent.

Principalul indicator privind puterea de cumpărare a populației îl reprezintă volumul cifrei de afaceri a comerțului cu amănuntul. Scăderea volumului cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a avut loc din cauza supraimpozitelor din mediului de afaceri şi a tăierii investițiilor.

ROMÂNIA, CĂDERE ECONOMICĂ ABRUPTĂ

AUGUST 2014 - volum cifră afaceri comerţ cu amănuntul mai mic cu 0.6% faţă de IULIE 2014

AUGUST 2014- vânzare carburanţi mai mică cu 3,2 % faţă de IULIE 2014


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”