FP: Un nou acord cu FMI, în 2015, ar fi benefic pentru România și economie

Un nou acord al României cu Fondul Monetar Internațional (FMI), în 2015, ar fi benefic pentru România și pentru economie, deoarece ar crește încrederea investitorilor, apreciază Greg Koniecnzy, managerul Fondului Proprietatea (FP), unul din cele mai mari fonduri închise de investiții din lume.

'Verificarea externă și asistența din partea unor instituții financiare internaționale onorabile, precum FMI, este întotdeauna folositoare și sporește încrederea investitorilor în economia României, care a început să crească și are un potențial de creștere de 5%', a declarat Konieczny, care a adăugat că investitorii cred în politicieni, dar într-o anumită măsură, și vor, de asemenea, o verificare suplimentară din partea unor instituții financiare internaționale onorabile.

Întrebat de jurnaliști despre impactul alegerilor prezidențiale de duminică, managerul FP a afirmat că numărul mare de persoane care au votat dă un mandat mai puternic politicienilor pentru a conduce țara și un mesaj puternic despre ceea ce își doresc cu adevărat.

În mod categoric, după aceste alegeri, există un echilibru mai bun în termeni de putere, iar exemplul altor state din această parte a lumii arată că, în general, acest echilibru este foarte bun pentru țară, a spus managerul FP.

'Ceea ce așteptăm (după aceste alegeri — n.r.) este o mai bună cooperare între președinte și Guvern, care ar putea să conducă la crearea unui climat investițional mai transparent și mai prietenos', a mai spus managerul FP, care a subliniat importanta continuării reformelor și a disciplinei fiscale, în sensul angajamentelor asumate față de FMI.

Creat pentru despăgubirea persoanelor ale căror proprietăți au fost confiscate în timpul regimului comunist, FP este în prezent unul dintre cele mai mari fonduri închise de investiții din lume, cu active nete de 3,22 miliarde euro și o capitalizare bursieră de 2,51 miliarde euro. FP este listat la Bursa de Valori București/ BVB/ și ar urma să fie listat la începutul lunii decembrie la bursa din Londra.

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …