Guvernul înființează Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, în subordinea președintelui ANAF

Guvernul înființează Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, în subordinea președintelui ANAF

Guvernul înființează Direcția generală de administrare a marilor contribuabili ca organ fiscal cu personalitate juridică și buget propriu, în subordinea președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), reiese dintr-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Conform notei de fundamentare a actului normativ, această măsură a fost recomandată, printre altele, și de către Fondul Monetar Internațional, în Raportul întocmit în luna august 2015.

În plus, hotărârea prevede organizarea și funcționarea în cadrul aparatului propriu al ANAF a Direcției de executare silită cazuri speciale, precum și a structurilor teritoriale subordonate organelor fiscale, cu atribuții în coordonarea și monitorizarea modalităților de executare silită, inclusiv a valorificării bunurilor sechestrate prin modalitățile prevăzute de lege, precum și a aplicării măsurilor asiguratorii, potrivit legii.

Pe de altă parte, Direcția verificări fiscale care gestionează programul de creștere a conformării voluntare a persoanelor cu venituri mari se reorganizează la nivel de direcție generală, sub denumirea Direcția generală control venituri persoane fizice.

Numărul total de posturi alocat Agenției Naționale de Administrare Fiscală va fi suplimentat cu 1.000 posturi, justificat, în principal, de volumul activității de executare silită pentru care se constituie și structura nouă de executare silită cazuri speciale, deficitul de personal de la nivelul altor direcții, și alte operațiuni care necesită personal suplimentar.

AGERPRES/(AS — autor: Ana-Maria Vasile, editor: Andreea Marinescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

4 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...