Guvernul înființează Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, în subordinea președintelui ANAF

Guvernul înființează Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, în subordinea președintelui ANAF

Guvernul înființează Direcția generală de administrare a marilor contribuabili ca organ fiscal cu personalitate juridică și buget propriu, în subordinea președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), reiese dintr-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Conform notei de fundamentare a actului normativ, această măsură a fost recomandată, printre altele, și de către Fondul Monetar Internațional, în Raportul întocmit în luna august 2015.

În plus, hotărârea prevede organizarea și funcționarea în cadrul aparatului propriu al ANAF a Direcției de executare silită cazuri speciale, precum și a structurilor teritoriale subordonate organelor fiscale, cu atribuții în coordonarea și monitorizarea modalităților de executare silită, inclusiv a valorificării bunurilor sechestrate prin modalitățile prevăzute de lege, precum și a aplicării măsurilor asiguratorii, potrivit legii.

Pe de altă parte, Direcția verificări fiscale care gestionează programul de creștere a conformării voluntare a persoanelor cu venituri mari se reorganizează la nivel de direcție generală, sub denumirea Direcția generală control venituri persoane fizice.

Numărul total de posturi alocat Agenției Naționale de Administrare Fiscală va fi suplimentat cu 1.000 posturi, justificat, în principal, de volumul activității de executare silită pentru care se constituie și structura nouă de executare silită cazuri speciale, deficitul de personal de la nivelul altor direcții, și alte operațiuni care necesită personal suplimentar.

AGERPRES/(AS — autor: Ana-Maria Vasile, editor: Andreea Marinescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...