Investiții record ale Chinei în UE în 2014: 18 miliarde de dolari (studiu)

Investițiile chineze în Uniunea Europeană, care scăzuseră în 2013, au crescut de peste două ori în 2014, ajungând la un nou record, de 18 miliarde de dolari (15,9 miliarde de euro), indică un studiu publicat miercuri, relatează AFP.

Regatul Unit este prima țară destinatară a investițiilor chineze, potrivit studiului, întreprins de cabinetul de avocatură Baker & McKenzie, care pune, de asemenea, în evidență interesul crescând al investitorilor chinezi pentru sectoarele agroalimentar și imobiliar.

În 2014, întreprinderi și investitori chinezi au realizat deja 153 de operațiuni, suma totală fiind de 18 miliarde de dolari, față de 8,6 miliarde în 2013 și aproape 12 miliarde în 2012.

Investițiile chineze s-au relansat după scăderea din 2013, legată de reducerea tranzacțiilor din energie și materiale de construcții, precizează Baker & McKenzie.

Regatul Unit a fost destinația preferată a investițiilor provenite din China anul trecut, cu 5,1 miliarde de dolari investiți în 2014, urmat de Italia (3,5 miliarde), Olanda (2,3 miliarde), Portugalia (2 miliarde) și Germania (1,6 miliarde), potrivit studiului.

În termeni de sectoare, energia, domeniu favorit al investitorilor chinezi, a pierdut din importanță, în favoarea celui agroalimentar, care se situează pe primul loc în 2014 cu investiții de 4,1 miliarde de dolari, și imobiliarele, care au atras 3 miliarde de dolari. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan