Investiții record ale Chinei în UE în 2014: 18 miliarde de dolari (studiu)

Investiții record ale Chinei în UE în 2014: 18 miliarde de dolari (studiu)

Investițiile chineze în Uniunea Europeană, care scăzuseră în 2013, au crescut de peste două ori în 2014, ajungând la un nou record, de 18 miliarde de dolari (15,9 miliarde de euro), indică un studiu publicat miercuri, relatează AFP.

Regatul Unit este prima țară destinatară a investițiilor chineze, potrivit studiului, întreprins de cabinetul de avocatură Baker & McKenzie, care pune, de asemenea, în evidență interesul crescând al investitorilor chinezi pentru sectoarele agroalimentar și imobiliar.

În 2014, întreprinderi și investitori chinezi au realizat deja 153 de operațiuni, suma totală fiind de 18 miliarde de dolari, față de 8,6 miliarde în 2013 și aproape 12 miliarde în 2012.

Investițiile chineze s-au relansat după scăderea din 2013, legată de reducerea tranzacțiilor din energie și materiale de construcții, precizează Baker & McKenzie.

Regatul Unit a fost destinația preferată a investițiilor provenite din China anul trecut, cu 5,1 miliarde de dolari investiți în 2014, urmat de Italia (3,5 miliarde), Olanda (2,3 miliarde), Portugalia (2 miliarde) și Germania (1,6 miliarde), potrivit studiului.

În termeni de sectoare, energia, domeniu favorit al investitorilor chinezi, a pierdut din importanță, în favoarea celui agroalimentar, care se situează pe primul loc în 2014 cu investiții de 4,1 miliarde de dolari, și imobiliarele, care au atras 3 miliarde de dolari. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

4 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…

5 ALERTĂ Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, Ioana Băsescu, 5 ani de închisoare în dosarul fin…