LISTA candidaturilor depuse pentru Consiliul de Administraţie al BNR

LISTA candidaturilor depuse pentru Consiliul de Administraţie al BNR

Propunerile de candidaţi la BNR care au fost depuse până vineri la comisiile de buget sunt Mugur Isărescu, Cristian Popa, Bogdan Olteanu, Daniel Dăianu, Marin Dinu, Nicolae Dănilă, Agnes Nagy şi Virgil Stoenescu, a precizat deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, arătând că mai pot apărea schimbări.

Ialomiţianu a precizat pentru MEDIAFAX că termenul de depunere a acestor propuneri la comisiile de buget este până vineri la ora 14.00, însă până la audierile din Comisii, care vor avea loc luni, pot apărea schimbări în susţinerea acestor candidaţi pentru Consiliul de Administraţie al BNR.

Până vineri au fost depuse candidaturile lui Mugur Isărescu, susţinut de toate partidele, Florin Georgescu , Cristian Popa , Daniel Dăianu, Marin Dinu, Nicolae Dănilă din partea Alianţei PSD-UNPR-PC, Bogdan Olteanu din partea PNL, Agnes Nagy din partea UDMR şi Virgil Stoenescu din partea PDL.

"Din informaţiile pe care le am, din grupurile parlamentare şi din Ministerul Finanţelor există posibilitatea să apară surprize până la audierile din comisii de luni şi să fie susţinuţi Liviu Voinea sau Gheorghe Gherghina pentru BNR, care ar putea să plece de la minister", a spus Ialomiţianu.

El a adăugat că Liviu Voinea şi Gheorghe Gherghina ar putea să plece de la minister după ce ar fi fost criticaţi pentru că nu susţin majorările de pensii pe care le doresc miniştrii Oprea şi Duşa pentru cei din Armată şi Interne.

Directorul Direcţiei Buget din Finanţe, Gheorghe Gherghina, şi ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, îşi dispută ultimul loc disponibil din CA al BNR, iar poziţia celui numit va fi preluată, cel mai probabil, de un reprezentant al UNPR, au declarat pentru MEDIAFAX, joi, mai multe surse.

"Atât Gherghina, cât şi Voinea au încercat în ultimul timp să limiteze anumite propuneri de cheltuieli cu care miniştrii au venit pe masa Guvernului. Există o nemulţumire faţă de activitatea lor şi cel puţin unul riscă să fie înlocuit, postul revenind UNPR", susţin sursele citate.

Nemulţumirile sunt cu atât mai mari cu cât cei doi oficiali au propus doar măsuri de tăiere de cheltuieli pentru a compensa reducerea CAS. Cele două Camere ale Parlamentului se vor reuni în plen comun, lunea viitoare, de la ora 16.00, pentru a vota noile componenţe ale Consiliilor de Administraţie ale BNR, Curţii de Conturi şi SRR, precum şi preşedintele SRTV şi un membru al ASF.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea , a declarat, marţi, după şedinţa Birourilor Permanente reunite, că până lunea viitoare, la ora 14.00, comisiile permanente comune ale Parlamentului trebuie să facă nominalizările pentru funcţiile de membru în Consiliile de Administraţie ale BNR, Curţii de Conturi, SRR, pentru preşedintele SRTV şi pentru un membru al ASF, în urma propunerilor grupurilor parlamentare.

Potrivit lui Zgonea, luni, la ora 16.00 va avea loc şedinţa de plen reunit al celor două Camere ale Parlamentului, pentru a se vota noul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României, cele şase locuri libere în Consiliul de Administraţie al Curţii de Conturi, preşedintele Televiziunii Române şi Consiliul de Administraţie al Societăţii de Radiodifuziune, precum şi un nou membru al ASF, pe un loc devenit vacant după ce Victor Ciorbea a preluat funcţia de Avocat al Poporului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că liderii grupurilor parlamentare şi ceilalţi candidaţi care se pot înscrie, conform legii, au termen până vineri, la prânz, să îşi depună caniddatura, respectând principiile legislaţiei în vigoare.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…

5 Ceceni conduși de nepotul lui Kadîrov au violat o propagandistă rusă