LOVITURĂ pentru McDonald's. Zeci de restaurante au fost închise: "E vorba de o răzbunare"

McDonald's se confruntă cu o situaţie delicată în Rusia, după ce, pe fondul tensiunilor dintre Moscova şi ţările din Vest, Agenţia pentru Protecţia Consumatorului din Rusia a închis temporar 12 restaurante, iar populaţia a început să se întoarcă împotriva companiei americane, relatează Bloomberg.

McDonald's trece printr-o situaţie delicată în Rusia, pe fondul tensiunilor dintre Moscova şi Vest (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Agenţia pentru Protecţia Consumatorului, Rospotrebnadzor, a invocat încălcări ale regulilor de sănătate publică de către restaurantele McDonald's drept motive pentru închiderea lor, însă momentul ales pentru luarea acestor măsuri a condus la perceperea acestora ca o răzbunare la adresa SUA.

"Este vorba despre o răzbunare a Rusiei faţă de sancţiunile impuse de Vest - mai întâi a fost interdicţia importurilor, acum McDonald's, care este un simbol al Statelor Unite", a declarat Sabina Mukhamedzhanova, manager de fonduri la Promsvyaz Asset Management din Moscova.

Pe de altă parte, şi atitudinea consumatorilor se schimbă. Tot mai mulţi ruşi sunt convinşi că restaurantele McDonald's vând mâncare care dăunează sănătăţii şi că merită închise, a afirmat Yulia Bushueva, director la firma de investiţii Arbat Capital.

Atitudinea din prezent este total contrară celei de la începutul anilor '90, când deschiderea primului restaurant McDonald's din piaţa Puşkin a reprezentat un simbol al posibilităţii de creştere a statului rus, a explicat Bushueva.

Inclusiv primul restaurant McDonald's deschis în Rusia, în 1990, este închis temporar.

Peste 100 de restaurante sunt inspectate de către autorităţi în prezent, astfel că există posibilitatea ca numărul restaurantelor închise să crească.

Compania americană a anunţat că va face apel la sentinţa de închidere a restaurantelor dictată de instanţele judecătoreşti din Rusia, la sesizarea făcută de agenţia naţională Rospotrebnadzor.

"Nu suntem de acord cu decizia Curţii. Vom continua să avem grijă de angajaţii noştri şi vom face tot posibilul pentru a duce mai departe succesul afacerii McDonald's din Rusia", a comentat compania într-un comunicat.

McDonald's deţine 440 de restaurante pe teritoriul Rusiei, potrivit datelor furnizate de companie.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

4 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

5 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!