Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Piața de publicitate online din România a crescut cu 7%, până la 25,4 milioane de euro, în 2014 (studiu)

Piața de publicitate online din România a ajuns, în 2014, la 25,4 milioane de euro, în creștere cu 7% față de anul anterior, cei mai mari investitori în acest segment fiind sectoarele Telecomunicații, Drinks și Online retail, arată rezultatele studiului Romanian Online Advertising Study /ROADS/, realizat de către IAB România și PwC România. Practic, piața de publicitate online din România a avut, în anul 2014, o valoare raportată de către companiile participante de 112.824.515 lei (25,4 milioane euro) la un curs mediu anual de 4,4446 lei/euro.

Potrivit sursei citate, la nivel anual, s-a consemnat o creștere în termeni reali de 7% față de anul precedent, luând în calcul doar companiile care au participat la studiu în toate cele patru semestre din 2013 și 2014.

În ambele semestre din 2014, formatele publicitare de tip display au rămas cele mai populare segmente ale publicității online, acestea fiind urmate de content sponsorships. Totodată, printre industriile care au condus în topul investițiilor în publicitatea online în a doua jumătate a anului 2014 se află Telecomunicațiile (pentru al șaselea an consecutiv lider pe piață), urmat de segmentul Băuturi și Online Retail.

Este pentru prima dată când retailul online ajunge pe locul trei în topul consumului de publicitate online, depășind segmentul Auto care deținuse locul al treilea la nivel de volum, în primul semestru al anului 2014.

IAB România și PwC România realizează studiul privind evoluția pieței de publicitate online din România încă din anul 2007.

ROADS reprezintă studiul de referință pentru analiza vânzărilor industriei de publicitate online din România, analizând piața în funcție de trei criterii principale: formatele de publicitate folosite, categoriile de advertiseri care au utilizat publicitatea pe Internet și lunile din fiecare semestru și an pentru determinarea sezonalității.

Asociația IAB România a fost creată în anul 2006 și reunește cele mai importante companii din domeniul publicității pe internet: regii de media, agenții de publicitate, furnizori de servicii în domeniul publicității online, publisheri autohtoni și filiale internaționale. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 EXCLUSIV / Guvernul cade în două săptămâni! PUCI în PSD! 23 de parlamentari au constituit un grup „menit să salv…

2 Oreste îl face muci pe Năstase după ce pușcăriașul s-a băgat în seamă acuzându-l pe Iohannis de plagiat!

3 DEMISIE la Digi 24! Alice Iacobescu, cea mai acidă jurnalistă a postului, este în preaviz!

4 Mafia PSD! Vă întrebați de ce se moare în spitale? Citiți pe ce sunt cheltuiți banii și-n buzunarele cui ajung…

5 PSD-ul, pe șișlete?

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze