Piața "dispozitivelor conectate" va ajunge la 1 trilion de dolari, până în 2020 (studiu)

Piața "dispozitivelor conectate" va ajunge la 1 trilion de dolari, până în 2020 (studiu)

Piața "dispozitivelor conectate" va ajunge să valoreze 1 trilion de dolari la nivel global până în 2020, de la aproximativ 215 miliarde de dolari cât valora anul trecut, se arată într-o analiză a PwC remisă, luni, AGERPRES. PwC definește 'dispozitivele conectate' drept noile tehnologii ce schimbă modul în care oamenii interacționează între ei și cu companiile.

'Analiza noastră scoate în evidență potențialul ridicat de creștere a veniturilor în cele șase sectoare conectate, pe parcursul următorilor cinci ani. De la aproximativ 215 miliarde de dolari cât valora anul trecut, piața 'dispozitivelor conectate' va ajunge să valoreze 1 trilion de dolari la nivel global până în anul 2020, reprezentând o creștere medie anuală de 29% în acest interval', a declarat Ionuț Simion, country managing partner, PwC România.

Potrivit comunicatului, anumite industrii s-au confruntat cu transformări vizibile ale modelelor de afaceri tradiționale.

'Spre exemplu, sectorul de media și divertisment a fost transformat de platformele digitale care oferă conținut sub formă de streaming sau servicii on-demand ce ocolesc canalele tradiționale. În același timp, alte sectoare — cum ar fi serviciile pentru gospodării — nu diferă cu mult față de modul în care au funcționat decenii la rând', informează comunicatul citat.

Studiul explorează interacțiunea între tendințele legate de schimbările demografice și tiparele sociale pe de o parte și inovațiile tehnologice pe de altă parte, acestea din urmă determinând modurile în care oamenii ajung să aibă vieți mai conectate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”