Președintele CA al Complexului Energetic Hunedoara: Nu am primit prime de la CEH

Președintele CA al Complexului Energetic Hunedoara: Nu am primit prime de la CEH

Președintele Consiliului de Administrație (CA) al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Aurelian Ghimpău, a declarat luni, pentru AGERPRES, că membrii CA nu au beneficiat de prime din partea companiei și că banii pe care i-au încasat aceștia, înainte de începerea procedurii de insolvență a CEH, fac parte dintr-o formă de plată variabilă prevăzută în contractul de administrare. * Ministrul Energiei a trimis corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara; există suspiciuni că s-ar fi acordat prime

'Nu se numesc prime, se numesc componenta variabilă din drepturi salariale', a precizat Ghimpău, menționând că plata acestor sume este decisă de managerul companiei în baza prevederilor din ordonanța referitoare la guvernanța corporatistă.

Aurelian Ghimpău a explicat că membrii CA al CEH au avut dreptul la o indemnizație de 2.300 lei lunar. Trimestrial, aceștia puteau beneficia și de o componentă salarială variabilă, cu condiția realizării unor indicatori din contractul de administrare, cum ar fi reducerea pierderilor.

Președintele CA al CEH a menționat că această sumă nu a fost achitată la sfârșitul primelor trei trimestre din 2015, deoarece CEH nu avea aprobat bugetul de venituri și cheltuieli. Banii cumulați au fost plătiți în ultimul trimestru al anului trecut.

Aurelian Ghimpău a precizat că este dispus să restituie suma de bani pe care a încasat-o sub forma drepturilor salariale variabile, în situația în care se va găsi o modalitate legală pentru acest lucru.

'Pentru mine, nu este nicio problemă. Să găsească modalitatea. Eu chiar vreau să-i restitui, să închei cu aceste discuții. Nu am contabilizat acești bani, nici nu am mizat pe ei și nici nu mi-i doresc. (...) Nu sunt un om bogat, dar nici sărac, dar decât să mi se bată obrazul...', a afirmat președintele CA al CEH.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat duminică că a trimis corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara, existând suspiciunea că au fost acordate prime pentru cei din conducerea companiei înainte de intrarea în insolvență.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”