Producția industrială în UE a scăzut cu 1,4%; în România, producția industrială s-a redus cu 2,7%

Producția industrială în UE a scăzut cu 1,4%; în România, producția industrială s-a redus cu 2,7%

Producția industrială în Uniunea Europeană (UE 28) a scăzut cu 1,4% în luna august 2014 comparativ cu luna iulie 2014, însă în România ritmul contracției a fost aproape dublu, minus 2,7%, arată datele publicate marți de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre, cele mai mari scăderi ale producției industriale au fost înregistrate în Ungaria (minus 5,8%), Germania (minus 4,3%), Croația (minus 4,1%), Cehia (minus 3,6%), Lituania (minus 3,5%) și România (minus 2,7%).

În zona euro, producția industrială a înregistrat o contracție peste așteptări de 1,8%. Analiștii intervievați de Reuters se așteptau la un declin de 1,6%. Principalul motiv a fost scădea producției de bunuri de capital cu 4,8%, semn al scăderii investițiilor în zona euro.

În ritm anual, în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013, producția industrială a scăzut cu 0,8% în Uniunea Europeană și cu 1,9% în zona euro. În acest caz însă, România se situează printre statele unde producția industrială a crescut, cu 1,9%.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică /INS/, în luna august 2014, producția industrială a scăzut față de luna iulie, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 20,2%, respectiv cu 2,7%. Comparativ cu august 2013, producția industrială a rămas la același nivel ca serie brută și a crescut cu 4,7% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

4 Irina Rimes, în călduri?

5 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc