Programul "Rabla" pentru persoane juridice se va derula în perioada 4 mai - 30 septembrie 2015

Programul "Rabla" pentru persoane juridice se va derula în perioada 4 mai - 30 septembrie 2015

Programul "Rabla" pentru persoane juridice demarează, în acest an, pe data de 4 mai, termenul-limită pentru depunerea dosarelor fiind 30 septembrie 2015, potrivit datelor Administrației Fondului pentru Mediu /AFM/, postate pe propria pagină de internet. Pentru achiziționarea de mașini noi de către persoane juridice, operatori economici fără personalitate juridică sau proprietari de organizații profesionale sunt alocate, în acest an, 5.000 de vouchere, în valoare totală de 37,5 milioane de lei.

Conform dispozițiilor președintelui AFM, Adrian Gearâp, sesiunea de înscriere în vederea acceptării proprietarilor persoane juridice, operatori economici fără personalitate juridică sau proprietari de organizații profesionale care sunt organizate și își desfășoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale în "Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național' se va derula în perioada 4 mai — 30 septembrie 2015.

La nivel general, pentru Programul 'Rabla' 2015 a fost alocat un buget de 200 milioane lei și 25.000 de tichete, dintre care 20.000 pentru persoane fizice și 5.000 pentru persoane juridice și instituții publice.

Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

Pe de altă parte, persoanele fizice care vor să achiziționeze o mașină nouă pot aplica, începând de luni, 27 aprilie, în cadrul Programului "Rabla 2015". În urma sesiunii de depunere și validare a dosarelor producătorilor, importatorilor de autoturisme și distribuitorilor pentru Programul ''Rabla 2015'' au fost validați peste 100 de dealeri auto.

Valoarea eco-bonusurilor este de 750 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 grame/kilometru, în regim de funcționare mixt, potrivit mențiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou.

La achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale) se va acorda un eco-bonus în valoare de 1.500 de lei. Pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un eco-bonus în valoare de 2.500 de lei.

În continuare, se menține posibilitatea cumulării a maximum două eco-bonusuri. Valoarea primei de casare a fost menținută la 6.500 de lei.

Ghidul de finanțare pentru Programul ''Rabla 2015'' a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, publicat în Monitorul Oficial al României din 30 martie 2015. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

3 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

4 Așa o fi?

5 O dare în gât profi...